Het Belang van Limburg

Duivelse Elalji doet het weer

Topschutte­r scoort tien keer voor Eisden in twee duels

- Jo TREKELS

Eisden-Dorp beschikt over goeie papieren om zich ook dit seizoen te handhaven. Na Morlanwelz rekenden de Maaslander­s vrijdag ook af met concurrent Houthalen, dat zich weerde als een duivel in een wijwaterva­t. In het slot ontbond topschutte­r Amine Elalji echter weer zijn duivels met een zuivere hattrick. Opnieuw vier goals, of tien in twee degradatie­duels. De Nederlande­r is stilaan een fenomeen.

Bij Elalji komen we later terug. Eerst laten we thuisspele­r Allessandr­o Pillitteri aan het woord. De 21-jarige linkspoot opende al na 41 seconden de score. “Een prima start, en zeker ook een goeie match van ons. We groeien, daarom is het des te jammerder dat we die foutjes maken. Meteen na de 1-0 slikten we de 1-1. Later in de match overkwam het ons nog eens en tegen Moeskroen ook al.” De vroege goal gaf het new look Houthalen wel moed, het ervarener Eisden-Dorp vond nooit rust. “Ik had het voorspeld. We begonnen zoals we woensdag trainden: slap”, zuchtte coach Antoine Merlino. “Zo maakten we het onszelf moeilijk.”

Het was goed voor de wedstrijd, die steeds meer derby-allures kreeg. Overleg was er amper, maar wel veel inzet en kansen over en weer. Run and gun noemen ze het in basketbal. Niemand die geld durfde inzetten. Zeker toen Celtic 1-2 en later ook nog 3-4 voor kwam. “Jammer genoeg kunnen we een voorsprong nooit lang vasthouden”, sloeg thuiscoach Jorge Rubio-Fernandez op dezelfde nagel als Pillitteri. “Ook nu scoorden ze seconden later de 4-4. Op dat moment kon het nog alle kanten uit en was ik blij geweest met een punt. Maar helaas. Details maken het verschil, dat is eerste nationale. Positief is dat we toonden dat we niet kansloos zijn, maar het maakt de frustratie­s bij mijn jongens

er niet minder om.”

“Hij moet nog veel leren”

De grote boeman voor Celtic? Juist, Amine Elalji. Vóór rust maakte hij de 1-1 en in de laatste vier minuten schudde hij nog een hattrick uit de sloffen. Van 4-4 maakte hij hoogstpers­oonlijk 4-7. “Amine moet ook nog veel leren”, legde coach Antoine Merlino uit. “Maar als hij ruimte krijgt, is hij dodelijk en effectief. Zijn succes is ook dat van de groep, hij profiteert het werk van andere jongens.” De 25-jarige pivot is de eerste om dit te beamen. “Ik wissel af als spits met Michele Meerburg, die hard werkt en zeker nog zal ontploffen. En gezien hoe doelman Martijn Jacobs me met zijn inworp snel bediende bij de 4-5? Zo konden we toch nog toeslaan in deze lastige wedstrijd. We zijn rustig gebleven en hebben nooit gedacht aan verliezen hier.”

Goals voor Hesz

Met tien goals in twee weken - zeventien in totaal - blijft de jongeman uit Geleen topschutte­r in België. Maar dat doet hem weinig. “Ik wil me gewoon 100 procent geven, leren en plezier hebben. Mijn vier goals draag ik op aan ploegmaat Wesly Hesz. Hij is een exspeler van Houthalen en verdient onze steun na zijn knie-operatie.”

CELTIC HOUTHALEN: Vandecaets­beek, Yazgan, Adnane Arbaoui, Pillitteri, Vanbeuren, Aertgeerts, Aziz Lagouireh, Adil Lagouireh, Ismail Arbaoui, Candelma, Azirar.

GELKO EISDEN-DORP: Jacobs, Claessen, Durakovic, Elalji, Geurts, Yalcin, Reijntjens, Bouayad, Fory, Meerburg, Peulen, Aerts. DOELPUNTEN: 1’ Pillitteri 1-0, 2’ Geurts 1-1, 7’ Aertgeerts 2-1, 13’ Elalji 2-2, 16’ Geurts 2-3, 21’ Adil Lagouireh 3-3, 32’ Adnane Arbaoui 4-3, 34’ Claessen 4-4, 36’ Elalji 4-5, 37’ Elalji 4-6, 29’ Elalji 4-7, 39’ Aertgeerts 5-7.

GELE KAARTEN: Elalji, Yalcin, Aertgeerts, Durakovic.

SCHEIDSREC­HTERS: Erikci-Dendas. TOESCHOUWE­RS: 150. (jotr)

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Celtic Houthalen moest alle zeilen bijzetten om Eisden-uItblinker Elalji af te stoppen.
FOTO RAYMOND LEMMENS Celtic Houthalen moest alle zeilen bijzetten om Eisden-uItblinker Elalji af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium