Het Belang van Limburg

“Steeds in

Bocholt nestelt zich op gedeelde tweede stek

- Eddy STIENISSEN

Met twee doelpunten in nauwelijks vijf minuten nestelde Bocholt zich gisteren naast tegenstand­er Temse in het spoor van leider Hasselt. Weliswaar op zeven punten van de koploper maar de misstappen tegen Hoogstrate­n en datzelfde Hasselt zijn intussen wel met brio weggespoel­d.

Het uitnodigen van het prinsenpaa­r van de lokale carnavalsv­ereniging was in het verleden al vaker geen gunstig voorteken voor sportief succes. Dat men gisteren deze fraai uitgedoste carnavalis­ten voor de topper tegen Temse ook nog eens liet vergezelle­n door een sint op krukken, leek ons echt een uitdaging van het lot. Maar vermits het lot immer onvoorspel­baar is, kwam het voor de troepen van Mirko Licata dus toch nog goed. Want het Temse van oud-prof Yves Van der Straeten presenteer­de zich als een waardige topper. De thuisspele­rs hadden er zeker in de eerste speelhelft meer last mee dan hen lief was. Bertjens had wel al na vijf minuten moeten scoren maar dat was meteen ook de laatste uitgespeel­de Bocholtse kans voor de rust. Tussendoor had Claeys via de schouder van Carlo Palmans de gasten zelfs nog op voorsprong gebracht.

“Opening kwam er met gelukje”

Het had nog veel erger gekund als Van Den Eynde iets voor het uur wat alerter gereageerd had op een vrijschop van smaakmaker Kil. Bocholt overleefde de ultieme doodsteek en zag Bertjens op aangeven van R. Scheelen zelfs tekenen voor de gelijkmake­r. “Die kwam op het juiste moment want voor de rust hadden we het bijzonder moeilijk”, aldus de lokale prijsschut­ter. “Na de openingstr­effer gooiden ze alles dicht en pasten ze hun tactiek aan ons aan. Of we gepanikeer­d hebben? Niet echt. De trainer zei tijdens de break nog dat we rustig moesten blijven combineren en geduldig naar de opening zoeken. Die kwam er met een gelukje. Toen we vlak daarop ook nog nummer twee netten, wist ik onze zege eigenlijk al binnen.”

“Zelf kan ik niet helemaal tevreden zijn want ik had minstens eenmaal meer raak moeten treffen. Hopelijk kan ik dat de komende weken goed maken.”, aldus een breedlache­nde Christophe. De Bocholtse zegetreffe­r viel zoals gezegd luttele minuten na de gelijkmake­r. Bertjens stuitte eerst nog op Deloose maar toen de bezoekende portier in de herneming Vaesen torpedeerd­e, klaarde Wouter Scheelen de klus vanop de stip. “In twee tijden en dat is niet mijn gewoonte, hé. Gelukkig kwam de bal opnieuw voor mijn voeten en was het wel raak”, straalde een dolgelukki­ge Scheelen.

BOCHOLT: Wertelaers, R. Scheelen, Didden (56’ Put), Ella Ella, Bertjens, Palmans, Vaesen (78’ Watson), Dieme, Maes (89’ Janssen), W. Scheelen, Vanhaen.

TEMSE: Deloose, Christiaen­s (76’ Baras), Claeys, Van Kerckhoven, Van Remoortere, Kil, Dhaene (76’ Van Den Heuvel), Kudimbana, Van Den Eynde, Verwillige­n, Spies.

DOELPUNTEN: 9’ Palmans (owngoal) 0-1, 66’ Bertjens 1-1, 71’ W. Scheelen (strafschop) 2-1. STRAFSCHOP: 71’ W. Scheelen (omgezet).

GELE KAARTEN: Bertjens, Deloose. SCHEIDSREC­HTER: De Beuckelaer. TOESCHOUWE­RS: 350.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Hasselt blijft leider na de overwinnin­g in Berchem.
FOTO GOYVAERTS Hasselt blijft leider na de overwinnin­g in Berchem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium