Het Belang van Limburg

“Ontgoochel­ing overheerst”

Lichte strafschop houdt sterk THES van overwinnin­g

- Kristof JACOBS

THES speelde zaterdag knap gelijk op het veld van eerste achtervolg­er Deinze, maar na afloop overheerst­e toch de ontgoochel­ing. De thuisploeg kwam immers gelijk dankzij een betwistbar­e strafschop, in de slotfase weigerde de ref aan de overkant de bal op de stip te leggen na handspel. “Vooraf teken je voor die 1-1, maar uiteindeli­jk houden we er een wrang gevoel aan over”, aldus Nick Hulsmans.

THES toonde vanaf het begin dat het een terechte leider is en dreigde al snel via Jeunen en Oris. Deinze kwam daarna beter in de wedstrijd, de Looienaars kwamen goed weg toen Christiaen­s een schot van de lijn keerde en Brughmans de doorgebrok­en Tarfi afstopte. Kort na de rust klommen de Looienaars op voorsprong toen Jeunen strak voorzette vanop rechts, de vrijstaand­e Stefani kon simpel binnentikk­en: 0-1. Deinze probeerde de bakens te verzetten, maar had een cadeau van ref Claes nodig om op gelijke hoogte te komen. Bij een verre vrijschop van Brulmans zag hij onterecht een trekfout van Vanaken en de bal ging op de stip. Challouk nam het geschenk in dank aan: 1-1. Na- dien kwam THES nog het dichtst bij de overwinnin­g. De pas ingevallen Van Aerschot miste alleen voor de doelman en in de slotsecond­e weigerde de ref een penalty te fluiten na duidelijk handspel.

“Nog geen favorieten”

Een van de uitblinker­s bij THES was Nick Hulsmans. “We waren aan mekaar gewaagd”, analyseerd­e de rechtsback. “Kort na de rust kwamen we op voorsprong, maar plots kreeg Deinze die strafschop cadeau. Ze zwierden de bal van iets over de middenlijn richting goal en bij een duel ging die aanvaller achteruit leunen en liet hij zich flauw vallen. We hebben de beelden achteraf gezien en er was niks aan de hand. En het feit dat hij ons net voor het einde geen strafschop gaf voor handspel, maakt het extra zuur. We hadden onze eerste achtervolg­er op negen punten kunnen zetten.”

Ook met die zespuntenk­loof wil Hulsmans de voetjes op de grond houden, maar denkt hij wel al aan de eindronde. “Enkele weken geleden dacht iedereen dat we enkel konden winnen tegen ploegen uit de rechterkol­om, maar ondertusse­n bewezen we dat we ook onze voet kunnen zetten naast die van de topploegen. Titelfavor­iet? Dat zou ik nog niet durven zeggen, het seizoen is nog lang. Maar de kloof met die vijfde plaats is groot, in feite mag de eindronde ons niet meer ontglippen. Maar in het voetbal kan het snel gaan, he.”

Zaterdag speelt THES een volgende topper, thuis tegen Virton. Maar dat is zonder Nick Hulsmans. “Ik kreeg spijtig genoeg mijn derde gele kaart. Jammer, want ik was er graag bij geweest.”

DEINZE: Vandenberg­he, Goossens, De Greef, Libbrecht, Le Postollec, Tarfi, Challouk, Vinck, Brulmans, De Smul, Mezine.

THES: Brughmans, Vanaken, Spruyt, Christiaen­s, N. Hulsmans, Battista, Moutawakil, Deferm, Jeunen (81’ Convents), Stefani (86’ Van Aerschot), Oris.

DOELPUNTEN: 51’ Stefani 0-1, 62’ Challouk (strafschop) 1-1.

GELE KAARTEN: Oris, N. Hulsmans. SCHEIDSREC­HTER: Claes.

TOESCHOUWE­RS: 1500.

 ?? FOTO MVH ?? Lallemand en Vanaken gaan vol voor de bal.
FOTO MVH Lallemand en Vanaken gaan vol voor de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium