Het Belang van Limburg

Opnieuw met het kleinste verschil

-

De Hasseltse leiders hadden in Berchem letterlijk tot de laatste minuut moeten strijden voor de drie punten. Maar uiteindeli­jk pakten ze wel alweer de zege.

“Iedereen zit hier stik kapot. Dat bewijst dat het geen gemakkelij­ke wedstrijd was.” Kapitein en matchwinna­ar Ruben Janssen sloeg vanuit de bezoekende kleedkamer de nagel op de kop. “We hadden nooit de overhand en op het einde werd het zelfs nog heel erg spannend. Maar als je terugblikt op de match, kan je alleen maar zeggen dat ons hele elftal goed was”, aldus de kapitein met een logische verklaring na een moeilijk bevochten wedstrijd. Maar eigenlijk had hij wel gelijk. Wat een stevig geheel staat er bij Hasselt. Niet één speler sprong er uit in absolute goede zin, maar meer nog, niet één speler sprong er uit in absolute slechte zin. “Dat is de cultuur van onze trainer. Het collectief is belangrijk­er dan de individuen. Het was zeker niet altijd goed maar we hadden dan het geluk om te scoren”, zegt de man die voor de rust de leiders nog op voorsprong bracht na alweer een knappe corner van een sterke Verbeeck. “Na de rust stonden we scherper op het veld. Het enige minpunt was dat we toen de klus niet afwerkten. Voor de rest was het allemaal goed”, legt Jassen uit dat Sporting na de rust verzuimde om de voorsprong uit te diepen.

“Trots op mijn groep”

Maar ondertusse­n blijven de Hasselaren wel weer mooi de nul houden. Tegen die sterke verdedigin­g botste ook een niet onaardig Berchem. “Die nul wordt meer en meer een doel. Ook die ongeslagen reeks willen we natuurlijk zo lang mogelijk behouden. We zullen zien hoe lang het nog duurt.” Trainer Rikie Broeckx stond uiteraard ook te glunderen in de catacomben van het half afgebroken Ludo Coeck-stadion. “Alle credits naar de spelers. Na de rust hebben ze zich herpakt. Spijtig dat we het niet verder afmaakten maar ik ben heel trots op mijn groep. Als iedereen blijft doen wat hij moet doen, zoals vandaag, dan kan er nog veel”, aldus de succescoac­h.

BERCHEM SPORT: Brosens, Van den Driessche, Michiels, Van Kruijssen, Absisan, Maluka, Meseure (80’ Vallez), Saillart (66’ Audin), Peers, Nwokoro (66’ Geenens), Carrez.

SPORTING HASSELT: Swinnen, Janssen, Verbeeck, Carvalho, Bracke, Joosten, Vrijsen, Bahtiri, Aerts (66’ Jaspers), Dioum (81’ Boiten), Baysal (70’ Van Rijswijk).

DOELPUNTEN:30’ Janssen 0-1. SCHEIDSREC­HTER: Mollu.

TOESCHOUWE­RS: 600.”

BILZEN-WALTWILDER:

Zoals verwacht geraakten Godard en Ubachs niet fit. Zij werden in de basis vervangen door El Ghoulbzour­i en Zejnilovic. Eurlings plaatste met S. Appermont en Akkrum twee 18-jarigen op de bank.

TERMIEN:

Stan Croonen (spierscheu­r) viel uit en goalie Luca Bruno (gebroken vinger) ontbrak *** Eendracht gaat de komende weken op zoek naar versterkin­gen om de blessures van Pieter Jeunen, die tot juli out is met een kruisbandl­etsel, en Benji De Ceulaer (gestopt) op te vangen. *** Sven Vanoppen pakte een derde geeltje en mist de derby tegen Helson.

ESK LEOPOLDSBU­RG: Omdat Fiel Peetermans geschorst was speelde Bert Tuteleers op het middenveld en dat was lang geleden. “Wij hadden iemand met ervaring nodig om de ploeg te sturen”, aldus David Swolfs. Op Dennis Geenen na is iedereen volgende week weer beschikbaa­r. Hij wacht nog op een definitiev­e diagnose en is out tot aan de winterstop.

Erfan Khani verliet het terrein met een blessure aan de linkerknie.

PELT:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium