Het Belang van Limburg

“Dit maak je

Pelt scoort vijf doelpunten... en wint slechts nipt met 2-3

- Geert STIENISSEN

Na een knotsgek scoreverlo­op sloeg Pelt een collectiev­e zucht van verluchtin­g. De bezoekers waren er immers in geslaagd om vijf keer te scoren in een nipte 2-3-zege. “Dit maak je de komende maanden waarschijn­lijk niet meer mee’, zo kon Eloy Schilderma­ns achteraf glimlachen met de drie goals en twee owngoals van zijn ploeg.

Termien begon sterk. Zo versierde Bloemen de beste lokale kansen. Een van zijn kansen verdiende beter maar de buitenspel­er kreeg het leer na een puike borstcontr­ole niet voorbij goalie Mertens. Aan de overzijde was Slegers bij de pinken nadat Leeën voor hem opdook. Alles te herdoen in de tweede helft. Daarin vond Pelt wel de weg naar het net. En de eerste drie vielen daarbij ook in het juiste.

“Goossens speelde het leer perfect in de loop. Afwerken was slechts een koud kunstje. Bovendien kreeg de ploeg vleugels na dat doelpunt”, beschrijft Cédric Geijsels zijn openingstr­effer. Spits Jean Black tekende voor de volgende doelpunten. “Door in de diepte te duiken en het duel te zoeken met Philipsen versierde ik een lichte strafschop. Niet alle refs zouden naar de stip wijzen, gelukkig was dat nu wel het geval. Ik zette de elfmeter zelf om. Dankzij een tweede treffer, op aangeven van Leeën, was ik erg beslissend. Daarvoor leeft een spits.” Ondanks de 0-3 gaf Pelt de zege bijna uit handen. Eerst was er een bizar volleybalb­lok van Doms in de zestien. Yildiz trapte de strafschop echter te centraal op doelman Mertens. En dan waren er die twee owngoals. “Ik denk niet dat er dit seizoen nog veel matchen zoals deze zijn waarbij een ploeg vijf

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jean Black viert met zijn ploeggenot­en nadat hij het juiste doel treft.
FOTO DICK DEMEY Jean Black viert met zijn ploeggenot­en nadat hij het juiste doel treft.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium