Het Belang van Limburg

“Match volledig in handen”

- Rudi SMEETS

Spouwen-Mopertinge­n wacht nog altijd op de eerste thuisoverw­inning. De Haspengouw­ers speelden een degelijke partij, maar werden koud gepakt door een efficiënt Duffel. “We hadden de match volledig in handen. Bij de afwerking liep het helaas weer mis”, zucht aanvoerder Martijn Dingenen, die voor het eerst in zijn loopbaan een rode kaart kreeg.

De thuisploeg stond voor een uitdagende opdracht. In geval van winst schoof geel-blauw naast zijn Antwerpse tegenstand­er, een derde opeenvolge­nde nederlaag zou de situatie onderaan nog wat penibeler maken. Het werd het tweede scenario. “We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Duffel dwong twee kansen af en scoorde twee keer. Als je dan ziet hoeveel scoringsmo­gelijkhede­n wij kregen, vraag je je toch af hoeveel tegenslag je kan hebben”, zegt Martijn Dingenen.

Meer animo na de rust

Trainer Jan Schoefs voerde enkele wijziginge­n door. De zieke Grootaers werd in doel vervangen door de jonge Gilis, Van Oudenhove en Yildiz zaten op de bank. Daardoor kwam in de basis een plaats vrij voor Sabbadini en Choua, die voor het eerst aan de aftrap kwam. In de eerste helft gaven beide ploegen de indruk niet te willen verliezen. Er gebeurde weinig waar de schaarse toeschouwe­rs zich konden aan opwarmen. Een open kans voor Brouwers, daar bleef het bij. Na de pauze was er meer opwinding. Onder meer La Mantia, Otero Perez en Dingenen (schot op de lat) belaagden Hofmans, maar de bal wilde er niet in. Aan de overkant was het rond het uur wel raak, toen Vertonghen een vrije trap voorbij Gilis devieerde. In de slotminute­n werd het via De Kegel nog 0-2.

SPOUWEN-MOPERTINGE­N: Grootaers, Brouwers, Haenen, Mombaerts (77’ Yildiz), Aka Etien, Sabbadini (69’ Otero Perez), Geurts, La Mantia, Dingenen, Choua, Timmermans.

DUFFEL: Hofmans, Verlinden, De Kegel, Cobos Copado, Gabrielli (9’ Van Den Brande), Spreutels (88’ Faes), Vertonghen, Vervoort, Cavus, Van Asch, Van Den Buijs (65’ El Yazidi). DOELPUNTEN: 63’ Vertonghen 0-1, 88’ De Kegel 0-2.

GELE KAARTEN: 25’ Van Den Brande, 32’ La Mantia, 60’ Van Den Buijs, 61’ Choua, 67’ Spreutels, 71’ Dingenen.

RODE KAARTEN: 78’ Dingenen (tweemaal geel). SCHEIDSREC­HTER: Bury.

TOESCHOUWE­RS: 200.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Van den Buijs in kopduel met Geurts.
FOTO TOM PALMAERS Van den Buijs in kopduel met Geurts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium