Het Belang van Limburg

Helson strijdend ten onder

-

Helson speelde een verdienste­lijke wedstrijd tegen leider Tienen, maar de gelijkmake­r strandde op de paal en aan de overzijde zorgde ex-Helsonspel­er Calgan in blessureti­jd voor de doodsteek.

“We geven voor de pauze amper één kans weg maar het was wel meteen raak”, steekt coach Geert Persoons van wal. “Geen spektakel voor de rust? Het is ons goed recht om de leider, die tot nu toe amper vier goals incasseerd­e, zo op te vangen”, En ik denk dat we goed stonden. Alleen jammer dat we de 0-2 weggeven na een eigen inworp. Na de prachtige aansluitin­gstreffer gaan we risico’s nemen op zoek naar de gelijkmake­r. Zo hebben we het de leider moeilijk gemaakt tot in blessureti­jd.” Een snelle omschakeli­ng via Vanvoorden leverde inderdaad een doelpunt op. Nadien mikte Van Hoegee op de paal en kopte nog eens van dichtbij over. Coenen hield Grancea nog knap van een doelpunt, maar in de slotfase lukte het Calgan toch om de 1-3 te scoren.

HELSON: Coenen, Van Hoegee, Vanhees, Vanvoorden, Vandecaute­r, Tambak (77’ Geerts), Agten, Clabots, Remans, Riyani (84’Kayademir), Daniëls.

KVK TIENEN: Hannes, Materne (72’ Cabumi), Alexander Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (82’ Calgan), Grancea, Lusadusu, Marchoul (85’ Jens Vos), Claes, Bogaerts.

DOELPUNTEN: 24’ Grancea 0-1, 57’ Lambrecth 0-2, 60’ Remans 1-2, 90’ Calgan 1-3.

GELE KAARTEN: Tambak, Weeghmans, Daniëls, Bogaerts.

SCHEIDSREC­HTER: Gonnissen. TOESCHOUWE­RS/ 200.

 ?? DEMEY
FOTO DICK ?? Helson-coach Persoons
DEMEY FOTO DICK Helson-coach Persoons

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium