Het Belang van Limburg

“Toch gezegd: wij gaan verrassen”

Torpedo laat zien dat het zijn plaats in eerste waard is

- Jos CASTERMANS

Torpedo heeft in een gelijkopga­ande topper tegen leider Herk laten zien dat het zijn plaats in eerste meer dan waard is. De coaches waren het achteraf roerend eens: Torpedo won verdiend. “Omdat wij meer de intentie hadden om te winnen”, oordeelde Alain Hermans bij de thuisploeg. “Wij gaven vaak niet thuis”, vond Kristof Meykens in het andere kamp.

Om van een echt goede topmatch te spreken, ontbrak het spetterend­e. Een vlot gestart Torpedo klom al na zeven minuten op voorsprong, toen werkmier Pauwels Sejdo gemeten bediende: 1-0. Normaal verwacht je dan druk van de bezoekers, maar die kwam er niet echt.

“Omdat wij hoog druk zetten”, gaf de Torpedo-coach mee dat dit ook voor een groot stuk de verdienste was van zijn ploeg. Toch hadden beide teams nog vóór de rust kunnen scoren. Vreys haalde een kopbal van Buekers onder de lat uit, in een rommelige fase lukte het voor Herk net niet en Verbeeck besloot een voorzet van Van De Paer ver naast. 1-1 had gekund, maar 2-0 ook, want Op De Locht kreeg de bal voor de verkeerde voet toen hij wou besluiten en de doorgebrok­en Sejdo strandde op een goed uitgekomen Valkeners.

Herk had te weinig gedaan met de ruimte die het op links kreeg en Van De Paer mocht halfweg in de kleedkamer blijven ten voordele van Stoffelen. Die schoot meteen op de lat, maar helaas was dit tot aan het slotkwarti­er het enige meldenswaa­rdige wapenfeit. Toen haalden de teams toch weer wat peper en zout boven. Stoffelen besloot voorlangs en aan de overkant misten Haesevoets en Sejdo elke richting . Toen een duidelijk vermoeide Haesevoets er in de slotfase 2-0 van maakte, had Torpedo de schaapjes op het droge. Al zorgde Raskin in de toegevoegd­e tijd toch nog voor een minuutje verhoogde spanning. Torpedo klimt nu over Zonhoven VV naar de derde plaats.

“En toch kijk ik nog altijd naar die dertig punten die we ons tot doel hebben gesteld”, relativeer­de Torpedo-coach Hermans. “Niet vergeten dat we via de eindronde naar eerste gekomen zijn en niet via de titel. Ik zei eerder al dat we ploegen gaan verrassen. Wij hebben immers een goede, jonge groep. Laat ons van deze momenten genieten.”

Is zo: Torpedo heeft verscheide­ne jonge spelers in de rangen. Zoals Pauwels en Theunis bijvoorbee­ld.

Nu volgen drie tenoren. De spelers kunnen na twee nederlagen laten zien of ze terecht bovenaan staan

Herk-coach MEYKENS

Geen namen, maar door hun werkkracht enorm verdienste­lijk op het middenveld.

“Ik ben hier nu twee jaar”, stelt Pauwels (19) zich voor. “Voordien was ik drie jaar bij STVV, maar dan ben ik een jaartje gestopt, omdat ik viermaal moest trainen en er geen zin meer in had. Na een jaartje Sporting Hasselt ben ik naar Torpedo gekomen. Ja, ik ben een stofzuiger op het middenveld. Dat is mijn taak. Maar ik amuseer me hier”, aldus de student economie uit Alken. Geen gesakker of gemor bij coach Meykens van Herk na de tweede opeenvolge­nde nederlaag. Meykens: “We hebben verdiend verloren. Ook al hebben we voldoende kansen gehad en maakten we op het einde nog bijna gelijk. Blijkbaar hebben wij het moeilijk met dat cijfer één voor onze naam. Net als vorige week geven we twee cadeaus weg. Maar ik ga niemand met de vinger wijzen en nu meteen alles over boord gooien. In de komende maand krijgen wij nog drie tenoren voorgescho­teld. De spelers moeten maar laten zien dat zij verdiend bovenaan staan.” TORPEDO: Vreys, Theunis, Haesevoets (89’ Willems), Op De Locht (90’ Bieniek), Sejdo, Vos, Pauwels, Vandecaets­beek, Bodson, El Barham (83’ Wouters), Bammens.

HERK FC: Valkeners, Theunissen, Buekers, Lowies, Verbeeck, Peeters, Vaes, Vernijns (46’ Maesen), Bertels, Gerrits (88’ Raskin), Van De Paer (46’ Stoffelen).

DOELPUNTEN: 7’ Sejdo 1-0, 85’ Haesevoets 2-0, 91’ Raskin 2-1.

GELE KAARTEN: Bertels, Verbeeck, Maesen. SCHEIDSREC­HTER: Claesen. TOESCHOUWE­RS: 200. (jc)

Bekijk de video op www.hbvl.be/fclimburg

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Torpedo-aanvoerder Bammens houdt Buekers af.
Foto SERGE MINTEN Torpedo-aanvoerder Bammens houdt Buekers af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium