Het Belang van Limburg

Kaya geeft visitekaar­tje af

- Bart SCHIJNS

Turkse FC (2A) hield gisteren in de derby tegen Paal-Tervant de drie punten thuis: 2-1. Een opsteker voor de thuisploeg, dat afgelopen week een trainerswi­ssel doorvoerde én vier geschorste spelers moest vervangen.

Abdullah Kaya kreeg bij Turkse FC voor het eerst dit seizoen speelminut­en en dat zal spelertrai­ner Hakan Bayraktar zich na de match zeker niet beklaagd hebben. Met een assist en doelpunt leverde Abdullah immers meteen zijn visitekaar­tje af. “Dit was inderdaad een geslaagd debuut”, reageerde Kaya. “Ik heb lang moeten wachten op een kans, maar het voornaamst­e is dat we na de heisa van vorige week drie punten pakten en bovenaan blijven meedraaien.” Paal-Tervant was nochtans het sterkst gestart, maar Martens miste alleen voor doelman Cenik. Bij de eerste echte tegenprik van Turkse was het wel raak. Bayraktar opende op Abdullah Kaya en diens voorzet werd door Ince in doel getrapt: 1-0.

Vlak vóór rust zette een bedrijvige Pluymers zich goed door. Die bediende Migel Martens, die nu niet miste: 1-1. Vlak na de pauze leverde Bunyamin Kaya met een heerlijke crossbal op Abdullah Kaya de perfecte assist voor de 2-1. Theunis was kansloos op de lage schuiver. Paal-Tervant probeerde nog een punt uit de brand te slepen, maar lat (schot van Luts) en paal (na geharrewar voor doel) hielden de gelijkmake­r van het bord.

“Het was een zware wedstrijd, met kansen voor beide ploegen. Maar wanneer we zo’n matchen willen winnen, dan moeten we doelgerich­ter zijn en de kansjes wél benutten”, was bezoeker Stef Pluymers duidelijk.

“Ik miste grinta. Als je een derby wil winnen, moet je een hele match willen knokken”, voegde Paal-Tervant-trainer Paul Wilms daar aan toe.

“We hadden nog iets goed te maken”, gaf Engin Ince van de thuisploeg aan. “Het was werkvoetba­l, maar iedereen heeft ervoor gevochten. Het is een goede derby geweest.” TURKSE FC: Cenik, Bayram Bayraktar, Yazgan, Abdullah Kaya (85' Ilyas Kaya), Hakan Bayraktar, Ince (90' Ocak), Sarikaya, Erdinc (63' Bahadir Kaya), Yilmaz, Bunyamin Kaya, Albayoglu.

PAAL-TERVANT: Theunis, Eyckmans, Luts (60' De Matteis), Imzri, Pluymers, Sabbe, Luyten (79' Wyckaert), Vangeel, Martens, Sestu, Veestraete­n.

DOELPUNTEN: 20' Ince 1-0, 41' Martens 1-1, 50' Abdullah Kaya 2-1.

GELE KAARTEN: Imzri, Sarikaya, Luyten, Ince, Bahadir Kaya, Vangeel, Cenik. SCHEIDSREC­HTER: Stas. TOESCHOUWE­RS: 120. (bs)

 ?? FOTO RL ?? Speler-trainer Bayraktar probeert zich door te zetten.
FOTO RL Speler-trainer Bayraktar probeert zich door te zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium