Het Belang van Limburg

Ruytinx en Rykx rollen Landen op

Moedige Duivels voorbij bezoekers naar tweede plaats

- Gert SILLEN

R&R rolden zaterdagav­ond een mak Landen op. Jelle Rykx, na een sprint van 50 meter, en Bjorn Ruytinx, met een listige lobbal, zetten de netten bol en stuwden de Moedige Duivels van Halen naar een tweede plaats in 2B. “Als zij erbij zijn, spelen we veel scherper”, beklemtoon­de Halenverde­diger Jo Blockx nogmaals de belangrijk­e inbreng van het duo.

“Niet alleen dragen ze een pak ervaring mee, ze zoeken ook steeds een voetballen­de oplossing”, vervolgde Blockx, die het wierookvat bovenhaald­e. “Neem nu Jelle. Van hem kan je alles verwachten. Zo scoort hij ditmaal na een sprint van bijna vijftig meter met de bal aan de voet. Een doelpunt dat gerust thuishoort in zijn YouTubecol­lectie van knappe goals.” Met zijn tiende treffer van het seizoen brak Rykx, net vóór de pauze, de wedstrijd helemaal open: 1-0.

Wie vervolgens dacht dat Landen geprikkeld uit de kleedkamer stapte, kwam bedrogen uit. Het was Halen, dat verder het gaspedaal induwde. Op het uur lobde Ruytinx listig doelman Hoebrechts en was de match over en out: 2-0. Landen was nooit bij machte om het tij te doen keren. Middenveld­er Rien François zocht, maar vond geen verklaring voor het tamme vertoon van zijn ploeg.

“Ik zie geen specifieke reden waarom het zo minnetjes was. Terwijl we vorige week tegen Bregel ons beste halfuur van het seizoen beleefden, speelden we tegen Halen wellicht de slechtste match van het seizoen. We leden een terechte nederlaag tegen een Halen, dat een pak ervaring heeft en troeven als snelheid en duelkracht uitspeelde, terwijl wij een beetje vertrouwen misten. Hopelijk kunnen we volgende week tegen leider Sch.-Beverst de knop omdraaien.” Achter die leiderspla­ats deed Halen haasje-over met Landen naar de tweede plaats. “Nu we daar staan, gaan we proberen zo lang mogelijk bovenaan mee te draaien”, trapte Blockx een open deur in. “We hebben een heel goede groep, die ook de kop ervoor wil leggen. Samen met de inbreng van Bjorn en Jelle is die mentalitei­t ons sterkste wapen.”

HALEN: Claes, Peeters, A. Hegic, Deferm, Puttenaers, Mendez-Fernandez, Rykx, M. Hegic (75’ Neven), Decatte, Blockx (87’ Schepmans), Ruytinx (82’ Gilissen).

LANDEN: Hoebrechts, Max, Delathuy (22’ Vanvolckso­m ), Smeers (79’ Brummans), Brouckmans, Wijnants, François, Deverdenne, Coeckelber­ghs (62’ S. Christiaen­s), Lannoo, T. Christiaen­s.

DOELPUNTEN: 42’ Rykx 1-0, 60’ Ruytinx 2-0. GELE KAARTEN: Brouckmans, Ruytinx, Puttenaers. SCHEIDSREC­HTER: Vansichen. TOESCHOUWE­RS: 140. (gesi)

 ?? KAREL HEMERIJCKX
Foto ?? Ex-prof Bjorn Ruytinx probeert voorbij bezoeker Smeers te geraken.
KAREL HEMERIJCKX Foto Ex-prof Bjorn Ruytinx probeert voorbij bezoeker Smeers te geraken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium