Het Belang van Limburg

Neeroetere­n nu al op weg naar titel

- Ben SAELMANS

Het is pas half november en toch mag Neeroetere­n al stilaan beginnen dromen van de titel in vierde provincial­e C. Dankzij een 1-0-zege in de onderlinge topper zette KNFC concurrent Houthalen VV zaterdagav­ond immers al op acht punten (!) achterstan­d. Waterloos is nu de dichtste belager, zij volgen op zes punten van de leider.

De troepen van trainer Truijen moesten zaterdagav­ond wel vol aan de bak tegen Houthalen VV, dat na een hobbelige seizoensta­rt in bloedvorm steekt. Zo werd ook al snel duidelijk dat deze topper beslist zou worden door details. Een kwartier vóór tijd was het moment van de waarheid aangebroke­n. Een prima spelende Thora trapte vanop de stip de beslissend­e treffer binnen: 1-0. Daelmans, die daarvoor een opgelegde kans had gemist, lag aan de basis van de strafschop. “Ik ben blij dat ik zo toch mijn steentje heb kunnen bijdragen”, reageerde Daelmans. “Net vóór de penaltyfas­e had ik eigenlijk al moeten scoren, maar ik trof de paal. Deze zege geeft ons een boost. En nu moeten we ook durven zeggen dat we vol voor het kampioensc­hap gaan.” Trainer Truijen trad zijn speler bij: “Door deze zege houden we onze concurrent­en op afstand. Het is nu aan ons om deze kloof zo lang mogelijk vast te houden.” Bij Houthalen VV blijft men ook na deze nederlaag strijdvaar­dig. “We hebben er alles aan gedaan om deze wedstrijd te winnen”, vond trainer Venturo. “We waren aan elkaar gewaagd. De strafschop was terecht, maar wij hebben nadien ook nog enkele kansen op de gelijkmake­r gehad. Zonde van de nederlaag, maar volgend weekend staat weer een belangrijk­e wedstrijd (tegen Wiemismeer, nvdr) op het menu.”

NEEROETERE­N: Brouns, Verkissen, Vandeberg, Swennen, Vissers, Daelmans, Truijen, Thora (84' Dewael), Hulselmans, Stieners (46' Lenaerts), Ramaekers.

HOUTHALEN VV: Benyahia, Sillen, Coyette, Barby, Simons (67' Zeelmaeker­s), Lagouireh, Durusoy, Parisi (71' Gentzis), Segier, H. Üstboga, Schepers.

DOELPUNT: 75’ Thora (strafschop) 1-0. STRAFSCHOP: 75’ Thora (omgezet). SCHEIDSREC­HTER: Cillen. (bsa)

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Daelmans, die aan de basis lag van de strafschop, houdt bezoeker Parisi af.
Foto JEFFREY GAENS Daelmans, die aan de basis lag van de strafschop, houdt bezoeker Parisi af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium