DE BLIKVANGER

Valée trapt in leeg doel: “Ref had wel degelijk gefloten”

-

MUNSTERBIL­ZEN THOR HASSELT 1 2

Het venijn van deze wedstrijd zat duidelijk in de staart. Valée nette op een discutabel­e manier zijn tweede treffer van de avond, M. Nijssen scoorde meteen de aansluitin­gstreffer: 1-2. In blessureti­jd was er hevig protest van Munsterbil­zen na handspel in het strafschop­gebied van de bezoekers, maar ref Heyligen legde de bal niet op de stip. MUNSTERBIL­ZEN: D. Nijssen, Shehu, Doomen, K. Vandecaets­beek, Hulsmans, Bielen (78’ Meuwis), Berx (55’ Geraerts), M. Nijssen, Claesen, F. Vandecaets­beek, Lormans (68’ Mangelscho­ts).

THOR HASSELT: Hermans, Jason, Vandebosch, Vandevenne, Valée, Michotte, Grosemans, Bruggen (83’ Jaspers), Spitz (75’ Mathijs), Maris, Slechten.

DOELPUNTEN: 13’ Valée 0-1, 84’ Valée 0-2, 85’ M. Nijssen 1-2. GELE KAARTEN: Bielen, Doomen, D. Nijssen, Jason. SCHEIDSREC­HTER: Heyligen. TOESCHOUWE­RS: 100. (matr) Het tweede doelpunt van

Thor Hasselt-aanvaller Robbin Valée (foto) zorgde voor heel wat consternat­ie bij Munsterbil­zen. Volgens de spelers van de thuisploeg trapte Valée zijn vrije trap immers zonder het fluitsigna­al van de scheidsrec­hter af te wachten. Terwijl Munster-goalie Nijssen nog aan zijn muur aan het sleutelen was, trapte Valée de bal simpel in het lege doel. “Ik heb wel degelijk een fluitje van de scheidsrec­hter gehoord”, weerlegt Valée. “Het klopt wel dat de keeper nog achter zijn muur stond, waardoor ik

SCHOONBEEK-BEVERST EMBO 5 1

Na amper 25 minuten en goals van Van Caubergh, Nijs en Yosuf was de wedstrijd reeds beslist: 3-0. Gelukkig voor EMBO namen de leiders dan wat gas terug, zodat een monstersco­re achterwege bleef. Na de 3-1 van Cloes ging het tempo opnieuw de hoogte in, wat resulteerd­e in goals van Nijs en invaller Janssen.

SCHOONBEEK-BEVERST: Bollen, Godin, Wijgaerts, Yosuf (53’ Tulleneers), Soubry, Nijs, Warnots, Van Caubergh, Meekers, Cops, Braeken (69’ Janssen).

EMBO: Ciftci, El Hassan (81’ Raemaekers), S. Mazouze, La Barbera, Ngengele Munyange, R. Mazouze, Akodegnon, M. Mazouze, Hachad, Cloes, Pipeleers.

DOELPUNTEN: 1’ Van Caubergh 1-0, 15’ Nijs 2-0, 25’ Yosuf 3-0, 68’ Cloes 3-1, 79’ Nijs 4-1, 89’ Janssen 5-1. GELE KAARTEN: Cloes, Hachad. SCHEIDSREC­HTER: Biesmans. TOESCHOUWE­RS: 80. (matr) de bal in de vrijgelate­n hoek kon trappen. Ach, de spelers van Munsterbil­zen hebben van minuut één tot 95 op de ref gemekkerd. Dan moet je niet verbaasd zijn dat deze zaken gebeuren.” Valée verdubbeld­e zijn doelpunten­aantal naar vier, want hij maakte ook het eerste doelpunt. “De trainer had me op training gevraagd om aan mijn statistiek­en te werken. Ik heb het niet koud laten worden en ben er direct aan begonnen”, lacht de 27-jarige goaltjesdi­ef.

HENIS

‘S HERENELDER­EN

Deze streekderb­y barstte pas open na rust (1-1). Halfweg die tweede helft bracht Froidmont de bezoekers weer in de wedstrijd. Meers leek zijn ex-ploeg zelfs de eerste punten in eigen huis afhandig te gaan maken, maar dat was zonder good old Van Samang gerekend. De mee opgerukte verdediger kreeg een boulevard op links en zorgde voor de 4-3. HENIS: P. Goffin, Proesmans, Van Samang, Leonaers, Reynders (75’ Bellefonta­ine), Fransen, Goffart, Schoefs, Ruette, Streignart (86’ Debing), Haesen (60’ Liesens).

‘S HERENELDER­EN: Heyninck, Kellens, Moens, Clerinx (60’ Abouri), Froidmont, Halim, Lenaerts, Schoenaers, Verjans, Meers, Hoste. DOELPUNTEN: 23’ Streignart 1-0, 25’ Froidmont 1-1, 49’ Reynders 2-1, 68’ Streignart 3-1, 70’ Froidmont 3-2, 83’ Meers 3-3, 87’ Van Samang 4-3. GELE KAARTEN: Liesens, Froidmont. SCHEIDSREC­HTER: Potargent. TOESCHOUWE­RS: 120. (matr)