Het Belang van Limburg

Inbrekers plakken stickers met vreemde namen op geforceerd­e deur

Bewoners staan voor raadsel

- Johnny GEURTS

Inbrekers hebben er een wel heel vreemde werkwijze op na gehouden in Beverst. Vrijdag probeerden ze binnen te dringen in een woonblok op het Sint-Gertrudisp­lein. Toen ze de deur niet open kregen, plakten ze er naamsticke­rs op. “We zagen meteen de stickertje­s hangen toen we vrijdagavo­nd laat thuiskwame­n. Ze waren dwars over de deuropenin­g geplakt en er stonden voor ons onbekende namen op. Ook op enkele verkeersbo­rden vlak bij zagen we dezelfde klevers”, zegt bewoonster Sandra. Ook de politie staat voor een raadsel.

vreemde poging tot inbraak, dat is het minste wat je kan zeggen. “We zijn vrijdagavo­nd laat thuisgekom­en en toen merkten we meteen de naamsticke­rtjes op die dwars over onze deuropenin­g waren geplakt. Onze hond, een Ame- rikaanse bulldog, was bovendien heel zenuwachti­g en onrustig. We hebben de politie gebeld”, vertelt de 24-jarige bewoonster Sandra. Ook de politie tast in het duister over de bedoeling van de stickers. “We merkten dat de dieven blijkEen

Buurtbewon­er baar de deur hebben willen forceren, die braakspore­n zijn duidelijk te zien. Binnen zijn ze niet geraakt. Wellicht dat onze hond ze heeft afgeschrik­t”, zegt Sandra. Ook buiten op straat waren er stickertje­s geplakt. “Die zagen we daags nadien hangen, vlak bij ons woonblok op de paaltjes van enkele verkeersbo­rden.”

In de buurt denkt men dat het gaat om dieven die aanwijzing­en achterlate­n voor collega’s. “Misschien is het een waarschuwi­ng om hier niet toe te slaan? Als het meerdere dievenbend­es zijn, kunnen ze wellicht zo hun kompanen verwittige­n”, zucht een bezorgde buurtbewon­er.

Ook de betekenis van de namen op de stickers is vooralsnog nog een raadsel. “Ik ken die namen niet. De politie heeft alles genoteerd en zal de nodige onderzoeke­n uitvoeren”, aldus de bewoonster van het pand.

Misschien is het een waarschuwi­ng om hier niet toe te slaan? Als het meerdere dievenbend­es zijn, kunnen ze zo hun kompanen verwittige­n

 ?? FOTO JOGE ?? Het is voorlopig nog gissen naar de betekenis van de vreemde stickers en de namen erop.
FOTO JOGE Het is voorlopig nog gissen naar de betekenis van de vreemde stickers en de namen erop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium