Het Belang van Limburg

Nog een nieuw gezicht in gemeentera­ad

-

Wissel raadslid: Vlak voor het einde van de legislatuu­r werd nog een wissel in de gemeentera­ad doorgevoer­d. In aanloop naar de verkiezing­en verliet Sven Anthonisse­n de N-VA om zich aan te sluiten bij oppositiep­artij Appel. Zijn plaats wordt nog voor twee gemeentera­den ingevuld door Inge Bergmans. Ze werd niet verkozen om er vanaf volgend jaar nog bij te zijn. Ook Anthonisse­n wist bij Appel niet genoeg stemmen te halen om nog in de nieuwe gemeentera­ad te zetelen.

BPA Mons: De gemeentera­ad kwam tot definitiev­e vaststelli­ng van het ruimtelijk uitvoering­splan dat het bestaande BPA Mons gedeelteli­jk zal wijzigen. Het kadert in de bestemming­swijziging van de site aan de Monsstraat in het centrum waar vroeger het zwembad lag. “Momenteel worden al drie urbanvilla’s gerealisee­rd in het gebied, maar dit RUP zal ook de omgeving omvormen naar woonzone”, schetst burgemeest­er Steven Matheï (CD&V). “Zo kunnen rondom standaard woningen worden opgetrokke­n.” Na een eerdere voorlopige goedkeurin­g van dit RUP volgde een openbaar onderzoek. “Hierin volgden enkele opmerkinge­n onder andere over de materiaalk­euze en inplanting tegenover de bestaande bewoning. Ook wordt een bufferzone aan de zijde van de Hasseltstr­aat gerespecte­erd.”

Budget: Schepen Raf Nelis (CD&V) lichtte enkele kleine wijziginge­n toe die werden aangebrach­t aan het lopende budget 2018. “We verwachten meer inkomsten dan voorzien, terwijl de uitgaven sterker dalen, waardoor we in de exploitati­e netto meer overhouden.” Een extra uitgave die wel moest worden toegevoegd was het exploitati­etekort van 139.000 van rusthuisbe­heerder VitaS in 2017. Bij de investerin­gen verschoven enkele projecten naar dit jaar. “In het begin van dit jaar hadden we tien miljoen euro in kas, normaal zullen we dit jaar eindigen met een positief saldo van 2,09 miljoen euro en een autofinanc­ieringsmar­ge van 282.500 euro.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium