Het Belang van Limburg

‘Thuis’-acteurs spelen Warmste Match

- Tom DE LEUR

De stormloop op kaartjes voor De Warmste Match kan vandaag beginnen. Op zondag 23 december spelen acteurs van de serie ‘Thuis’ tegen de Red Flames in de Sportoase van Leuven. Dat de ploeg van ‘Thuis’ voor de ALS Liga speelt, is geen verrassing. ‘Thuis’-producer Hans Roggen: “Elke dag zien meer dan een miljoen kijkers hoe het personage Steven (acteur Ben Van Ostade, red.) stap voor stap ergere symptomen van de ziekte krijgt. Elke eurocent helpt om de ziekte een halt toe te roepen en wordt door de Liga goed besteed om pati- ënten én hun omgeving te begeleiden of onderzoek te financiere­n.” De Red Flames spelen voor Plan Internatio­nal België. Bondscoach Ives Serneels legt uit waarom: “Sinds 2016 gebruiken de Red Flames de kracht van voetbal om te vechten voor meisjesrec­hten. Uitsluitin­g op basis van achtergron­d, kleur, geaardheid of geslacht is ontoelaatb­aar. Door de stem van de vrouw feller te laten klinken en hun recht op deelnemen aan sport als vanzelfspr­ekend te beschouwen, zullen ze ook in de sport hopelijk ooit op gelijke voet met de mannen behandeld worden.” Terwijl de spelers worden aangemoedi­gd door ‘Thuis’-acteurs als Katrien De Becker, An Vanderstig­helen, Annick Segal, Moora Vanderveke­n, Tina Maerevoet, Tine Priem, Monika Van Lierde en Marleen Merckx, is er animatie met deejay Spynex, de winnaar van MNM Start to DJ 2017.

Vanaf 14 december kan iedereen bieden op de spelerstru­itjes van kapiteins Janice Cayman van de Red Flames en Wim Stevens van de ‘Thuis’-ploeg. De ploeg van ‘Thuis’ bestaat verder uit Michiel De Meyer, Yemi Oduwale, Vanya Wellens, Andy Van Kerschaver, Nawfel Bardad-Daidj, Christophe Haddad, Sid Van Oerle, Geert Hunaerts, Jeroen Lenaerts en Aboubakr Bensaihi. De scheidsrec­hter is Lois Otte. Een kaartje voor de wedstrijd kost vijftien euro.

 ?? Foto VRT/ALEXANDRA BERTELS ?? Tickets via www.een.be/dewarmstem­atch De Red Flames (in het rood) gaan de ‘Thuis’-acteurs (in het wit) partij geven in Leuven.
Foto VRT/ALEXANDRA BERTELS Tickets via www.een.be/dewarmstem­atch De Red Flames (in het rood) gaan de ‘Thuis’-acteurs (in het wit) partij geven in Leuven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium