Het Belang van Limburg

Pendelen tussen KRC en VV

Jonathan Brain werkt voor KRC en scoort voor Genk VV

- Eddy STIENISSEN

Trainer Garcia van Genk VV (3B) toverde een wit konijn uit zijn hoed: Jonathan Brain. Bij zijn debuut tegen Umitspor had de 21-jarige aan 45 minuten genoeg om twee keer te scoren en één assist uit te delen. Brain is een… Engelsman die bij het grote KRC stage loopt als student sportpsych­ologie.

“Ik ben geboren uit Engelse ouders die zich in de periode rond mijn geboorte in Waterloo vestigden”, vertelt Brain. “Daar volgde ik lager onderwijs in een Franstalig­e school, waarna ik voor mijn middelbare studies naar de Europese school in Brussel trok. Ik kreeg les in het Engels. Daarna startte ik mijn bachelorop­leiding in Coventry.”

“Toen ik op zoek moest naar een stageplaat­s, kwam ik eerder toevallig in contact met Ruben Peeters, de physical coach van KRC Genk. In dat gesprek klikte het zo goed dat hij mij de kans bood om er één seizoen stage te lopen. Onder zijn toezicht analyseren we van alle kernspeler­s de wedstrijdg­egevens zoals afgelegde afstand, snelheid, enz. Een boeiende uitdaging, waarvoor ik de clubleidin­g zeer erkentelij­k ben.” “Omdat ik gek ben van het spelletje (Jonathan speelde in het tweede elftal van de toenmalige derde amateurclu­b RC Waterloo en in de universite­itsploeg van Coventry, nvdr.) ging ik op zoek naar een provincial­e ploeg om er mijn hobby te kunnen uitoefenen. Ook hier lachte het geluk me weer toe. In Genk VV vond ik een warme en supervrien­delijke omgeving. De aanpassing verliep aanvankeli­jk een beetje stroef, omdat ik enkel Engels en Frans praat, maar die periode ligt nu achter de rug. Of ik met mijn twee treffers van vorige zondag een basisplaat­s kan claimen? Ik denk het niet. Het is enkel door het grote aantal afwezigen dat de trainer mij deze kans geboden heeft. Maar hij weet wel dat hij in tijden van nood, voor zover mijn werk bij KRC dat toelaat, een beroep op mij kan doen”, aldus de minzame Jonathan, die er nog fijntjes aan toevoegt: “Belgische frieten en bier laat ik niet links liggen, hoor.”

In Genk VV kwam ik in een warme omgeving terecht

Jonathan BRAIN

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Jonathan Brain.
Foto DICK DEMEY Jonathan Brain.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium