Het Belang van Limburg

Ben Brebels zit aan 250 matchen

- Bart SCHIJNS

Ben Brebels stond vorige zondag voor de 250ste keer tussen de palen bij Grote Heide (2A). Toch uitzonderl­ijk, niet? Want zo’n loyaliteit ten opzichte van een club zie je niet vaak meer. Helaas voor de jubilaris moest hij zich tegen KFC Hamont 99 zes keer omdraaien. Toch kijkt hij tevreden terug op die acht seizoenen.

“Als vierjarig ‘manneke’ begon ik bij Grote Heide. Eerst als veldspeler­tje. Maar omdat ik beter ballen kon tegenhoude­n dan ze in doel te schieten, ben ik maar in de goal gaan staan”, blikt Ben Brebels terug naar het begin van zijn carrière. “Op mijn twaalfde trok ik naar Lommel SK om na Hamont '99 en Overpelt Fabriek in het seizoen 2010-2011 terug in Grote Heide neer te strijken. Sindsdien miste ik maar twee wedstrijde­n. Eén door werkverpli­chtingen en één door een afspraak die echt niet kon afzeggen.”

Brebels is dus aan zijn negende seizoen bezig bij Sporting Grote Heide. “Als je ergens goed zit, moet je blijven”, lacht hij. “De voorbije jaren hebben we trouwens een keer of vier de eindronde mogen spelen. We zijn ook al die jaren in tweede provincial­e uitgekomen. Een mooie reeks met heel wat ploegen uit Noord-Limburg en spelers die liever derby’s betwisten dan verre verplaatsi­ngen maken in eerste provincial­e. Ik vind trouwens dat het niveau gestegen is. Ook Grote Heide is in de loop der jaren meegegroei­d tot een club die zijn plaatsje in deze reeks heeft verdiend.”

Wat zijn toekomst zal brengen, weet de dertigjari­ge keeper nog niet. “Ik heb echt geen flauw idee wat ik ga doen. Ik ben op het werk gepromovee­rd waardoor ik iedere week één à twee avonden op het bedrijf verwacht word. Ook breidt ons gezinnetje binnenkort uit met een baby’tje. Ik moet dus alles eens op een rijtje zetten. Doordoen, op een lager niveau gaan spelen of zelfs stoppen. Alles is mogelijk”, aldus de divisieman­ager bij MS Schippers, een bedrijf gespeciali­seerd in de intensieve veehouderi­j.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Ben Brebels.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Ben Brebels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium