Het Belang van Limburg

Maehle onzeker voor Cercle Brugge

-

Joakim Maehle keerde gisteren een dag vroeger dan gepland terug uit Denemarken. Hij kon echter niet trainen met een voetblessu­re en is onzeker voor de thuismatch tegen Cercle.

Het schietgebe­d van Philippe Clement werd niet verhoord, voor de derde keer kwam niet iedereen ongeschond­en uit de interlandb­reak. Na Trossard en Berge werd met Maehle opnieuw een sterkhoude­r getroffen.

Net als met Trossard sleept een (lichte) blessure uit de laatste competitie­match - Maehle incasseerd­e een rake trap in Moeskroen - langer aan dan nodig. De Deense rechtsacht­er reisde op maandag af naar Denemarken, maar bleef vorige woensdag langs de kant in de beloftenin­terland in Spanje en geraakte ook niet fit voor de oefenmatch van gisteren tegen Engeland. Hij meldde zich in de voormiddag in de Luminus Arena, waar ze hem nu proberen klaar te stomen voor de competitie­match van zaterdag tegen Cercle.

Een vervelende situatie voor Philippe Clement, omdat Maehles doublure Rubin Seigers ook nog niet wedstrijdf­it is. Hij kreeg gisteren samen met Jhon Lucumi een revalidati­etraining voor de kiezen, beiden zijn op de goeie weg. Net als tweede doelman Nordin Jackers, die gisteren nog apart trainde met Guy Martens en mogelijk maandag aanpikt bij de groep.

Zo namen gisteren naast de piepjonge keepers Vandevoord­t en Bastiaens twaalf veldspeler­s deel aan de groepstrai­ning. Onder hen ook Ally Samatta, die al terug was uit Tanzania, en de Belgische beloftenin­ternationa­ls Heynen en Wouters. Uronen en Berge keerden heelhuids terug van de nationale ploeg maar hernemen pas vandaag met de groep.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium