Het Belang van Limburg

“En nu pakken ze ook nog ons containerl­okaal af”

Bijna jaar na brand in kantine visclub is verzekerin­gskwestie nog altijd niet rond

- Dirk JACOBS

De leden van visclub Geduld in Diepenbeek beginnen stilaan hun geduld verliezen. Op 4 januari brandde het clublokaal van de vereniging uit. De verzekerin­g die de club had voor de inboedel, keerde al snel een beperkte som uit, maar eigenaar van het gebouw Natuurpunt wilde meer geld dan de verzekeraa­r voorstelde.

Een discussie tussen experten van beide partijen volgde en leverde tot vandaag nog geen uitkomst. Intussen werd een hob unit geplaatst waarin de club activiteit­en kon organisere­n en materialen kon stockeren. “Hier komen dagelijks heel wat vissers langs, bijvoorbee­ld om ’s morgens een kaartje te leggen bij een tas koffie”, zegt gewezen voorzitter Benny Wolfs, die nog altijd erg betrokken is bij de club.

Maar zoals afgesproke­n moet die hob unit nu verdwijnen, omdat het visseizoen is afgelopen. “We weten zelfs niet of die volgend jaar terug kan worden geplaatst. En een nieuwbouw gaat er dan wellicht ook nog niet zijn.” Natuurpunt wacht intussen tot de verzekerin­gskwestie rond is. “Als duidelijk is dat we het geld krijgen, gaan we een bouwaanvra­ag indienen voor een nieuw clublokaal”, aldus Richard Vuerstaek van Natuurpunt.

Clubleven

“Als gemeentebe­stuur vinden we uiteraard dat het clubleven niet in het gedrang mag komen”, zegt schepen Peter Prevot. “Maar als er een bouwvergun­ning wordt aangevraag­d, is ook dat geen simpel verhaal. Want zowel Natuur en Bos als het departemen­t Omgeving hebben hierin hun zeg. Dit is immers omschreven als vengebied, wat nog een stap hoger staat dan een natuurgebi­ed. Al heb ik het gevoel dat niemand de visclub, die hier al decenniala­ng bestaat, weg wil. En als er in het voorjaar geen aanvraag of lokaal is, moeten we samen werk maken van een nieuwe tijdelijke vergunning voor de hob unit.”

Intussen heeft de club al het materiaal gestockeer­d in een garage van een van de leden. “Maar we voelen ons een speelbal”, zegt Wolfs. “Onze leden zijn gewoon boos omdat we de hele winter geen activiteit­en kunnen organisere­n, iets wat anders wel gebeurde.”

 ??  ??
 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Benny Wolfs van visclub Geduld: “We beginnen stilaan ons geduld te verliezen.”
FOTO SERGE MINTEN Benny Wolfs van visclub Geduld: “We beginnen stilaan ons geduld te verliezen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium