Het Belang van Limburg

Lunch Garden neemt Koetshuis in Bokrijk over

Maar het wordt geen zelfbedien­ing

- Caroline VANDENREYT FOTO LD

Vanaf januari is Het Koetshuis in Bokrijk in handen van Lunch Garden, bekend van de zelfbedien­ingsrestau­rants aan de warenhuize­n van Carrefour. In Bokrijk wordt het geen zelfbedien­ing en er zullen ook eigen producten zoals thee en honing van het domein op het menu staan. De brasserie wordt volledig gerenoveer­d, voor 500.000 euro door het Hasseltse ontwerpbur­eau Creneau. Lunch Garden neemt ook het personeel van de huidige uitbater over.

Na de overbekend­e selfservic­erestauran­ts gaat Lunch Garden zich nu op een nieuwe markt gooien: die van de musea en ziekenhuiz­en. De keten doet dat onder de naam Bistro Garden. In het klein hebben ze het al geprobeerd in Bozar, maar vanaf december gaat hun eerste restaurant officieel open in het Afrika Museum in Tervuren. Vanaf 1 januari volgt de Limburgse primeur in Bokrijk. Dat heeft de raad van bestuur van het provinciaa­l domein nu goedgekeur­d.

“Natuurlijk waren wij aanvankeli­jk ook verrast toen ze inschreven op onze aanbestedi­ng. Maar hun voorstel past helemaal in het plaatje van ‘Bokrijk Brandmerkt’, met ambachteli­jke en authentiek­e producten en inrichting. Vertaald naar vandaag. Ze gaan ook voor een eigen menu in elk park of museum. Maar de naam Koetshuis blijft”, benadrukt gedeputeer­de Igor Philtjens. “Voor ons is het ook belangrijk dat een private partner zo’n fundamente­le som wil investeren in een toeristisc­h project.”

Trouwfeest

Bokrijk zelf is verantwoor­delijk voor een aantal werken aan het gebouw, zoals sanitair, de verwarming en de ramen. Lunch Garden neemt de volledige inrichting op zich. “Vanaf januari gaan we verbouwen, om tegen de krokusvaka­ntie volledig operatione­el te zijn. Het wordt een hele nieuwe look. Tussendoor zullen we uiteraard een beperkte kaart serveren”, zegt Annick Van Overstraet­en, CEO van Lunch Garden. “We hebben vandaag 75 selfservic­e-restaurant­s, maar gaan nu re- soluut voor diversific­atie. In de Bistro Gardens heb je bediening, het is geen selfservic­e. En we werken ook heel bewust met producten van de streek. Bokrijk is – na Tervuren dat op 8 december officieel opengaat – het eerste museum waar we dit uitrollen. Wat er op het menu zal staan? Goede Belgische gerechten met lokale producten. We gaan onze kaart samenstell­en in nauwe samenwerki­ng met het museum zelf.” De tien personeels­leden van de huidige uitbater – Aromazz, oftewel Wim Gommers – worden volgens het contract door de Lunch Garden-groep overgenome­n. Zelf zou hij niet hebben ingeschrev­en op de openbare aanbestedi­ng. Sint-Gummarus en nog enkele horecazake­n in Bokrijk blijven tot 2023 wel in handen van Aromazz. En de mensen die al een communie of trouwfeest hadden vastgelegd? “De huidige uitbater wist dat de concessie afliep in 2019. Maar we willen zeker graag helpen”, klinkt het in Bokrijk. “Het is onze bedoeling om geplande evenemente­n te laten doorgaan. Mensen kunnen ons altijd contactere­n”, aldus Van Overstraet­en.

Dennenhof

Het Koetshuis staat los van Het Dennenhof, dat de voorbije jaren wel zo’n beetje het zorgenkind van Bokrijk was. Philtjens: “We zijn ook daarvoor op zoek naar een nieuwe uitbater die de nodige investerin­gen wil doen. Horeca is niet onze core business. We zoeken dus een partner voor het Dennenhof. Tot die tijd willen we werken met een cateraar.”

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ?? Het Koetshuis komt vanaf januari in handen van de groep achter Lunch Garden.
FOTO LUC DAELEMANS Het Koetshuis komt vanaf januari in handen van de groep achter Lunch Garden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium