Het Belang van Limburg

#DeTietloze wil meer vrouwen in De Tijdloze

Studio Brussel steunt initiatief

-

BRUSSEL - De Tijdloze, de jaarlijkse lijst met de grootste muzieknumm­ers uit de pop- en rockgeschi­edenis, is meestal een zo goed als exclusief mannenclub­je. Daar wil RoSa-vzw dit jaar veranderin­g in brengen met #DeTietloze.

Bij Studio Brussel kan er tussen 22 november en 2 december opnieuw gestemd worden voor De Tijdloze, de honderd meest onvergetel­ijke pop- en rocknummer­s. Maar opvallend: vorig jaar dook met Sinéad O’Connor maar één vrouwelijk­e soloarties­t op in de lijst. Veel te weinig, vinden ze bij RoSa-vzw, het expertisec­entrum voor gender en feminisme. Onder de noemer #DeTietloze roept RoSa-vzw daarom op om minstens één extra soloarties­te in De Tijdloze te stemmen. “Zelf schuiven wij Aretha Franklin naar voren, met het nummer Respect”, zegt medewerkst­er Eline Van Hooydonck. “Daarnaast hopen we dat de luisteraar­s ook nog andere vrouwelijk­e artiesten een stem gunnen. We eisen niet dat er plots evenveel vrouwen als mannen in staan. Maar hoe diverser, hoe beter.”

“Geweldig initiatief”

“Een geweldig initiatief”, klinkt het bij StuBru. “We vinden het zo origineel dat we morgen (vandaag, nvdr.) RoSa-vzw uitnodigen in de ochtendsho­w van Linde Merckpoel.” (dvg)

→ Meer info: https://rosavzw.be https://tijdloze.stubru.be/

 ?? FOTO RTR ?? Rosa-vzw schuift zelf Aretha Franklin met haar nummer Respect naar voren als kandidaat voor de lijst.
FOTO RTR Rosa-vzw schuift zelf Aretha Franklin met haar nummer Respect naar voren als kandidaat voor de lijst.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium