Het Belang van Limburg

Even geen water door waterlek

-

Een waterlek in de Beenhouwer­straat in HeusdenZol­der heeft de straat woensdagna­cht korte tijd blank gezet. Het lek was vrij ernstig, maar de brandweer kwam meteen ter plaatse en kon de leidingen snel dicht draaien.

Ook de Watergroep werd woensdagna­cht opgeroepen om het lek vast te stellen. “Om 2.45 uur hebben we het water afgesloten”, zegt Raf Jannis van de Watergroep. “Bij aankomst stond de straat onder water. Het betreft een lengtebreu­k van asbestceme­nt. Donderdagm­orgen is er een ploeg ter plaatse gekomen en hebben zij het waterlek hersteld. Om 11.30 uur kwam er weer water uit de kraan.” In de buurt zijn er dit jaar nog waterlekke­n geweest, wellicht is de oorzaak slijtage. “Daarom worden begin volgende jaar in die straat, een deel van de Ringlaan en een deel van de Dekenstraa­t vernieuwin­gswerken uitgevoerd”, aldus Jannis.

Volgens Giselle Houbrechts, die al meer dan 20 jaar frituur Step Inn uitbaat in de Beenhouwer­straat, is dit niet de eerste keer. “Een paar maanden geleden was er weer een lek, zo’n twintig meter verder. Ook in de Dekenstraa­t zijn al verschille­nde waterlekke­n geweest. Toen zijn mijn klinkers naar boven gekomen.” onmiddelli­jk de politie die erin slaagde het drietal even later te onderschep­pen.

De politie heeft 24 verwaarloo­sde katten en één verwaarloo­sde hond in beslag genomen.

 ?? ZB ?? Giselle Houbrechts: “Hier zijn wel vaker waterlekke­n.”FOTO
ZB Giselle Houbrechts: “Hier zijn wel vaker waterlekke­n.”FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium