Het Belang van Limburg

Anderlecht gaat voor grote naam als sportief directeur

-

Anderlecht krijgt vaak het verwijt dat het transfers deed op Oostende-niveau. Die kritiek wil het bestuur definitief in de kiem smoren, want nieuwe baas Michael Verschuere­n gaat een sportief directeur met internatio­nale uitstralin­g aantrekken om hem bij te staan. Daarvoor stelde hij een lijst op met zo’n tien grote namen, maar Frank Arnesen kan hij al schrappen.

Sinds bekend werd dat Michael Verschuere­n de nieuwe sportieve baas wordt op Anderlecht, ontploft zijn mailbox. Aangezien Luc Devroe werd opzijgesch­oven, zoekt hij nog een gereputeer­de voetbalexp­ert om straks mee toptransfe­rs af te handelen. Velen voelen zich geroepen, weinigen zijn uitverkore­n.

In samenspraa­k met voorzitter Marc Coucke werd een lijst opgesteld met een tiental kandidaten die beantwoord­en aan het gewenste profiel: een grote naam die de deuren van de grootste clubs kan openen en niet alleen die van pakweg Zulte Waregem of SintTruide­n. Liefst niet te oud. Een Anderlecht-verleden is absoluut geen must.

De ontdekker van Ronaldo

Omdat Verschuere­n in alle discretie contacten wil leggen, moest die lijst geheim blijven, maar de naam van Frank Arnesen (62) werd al vlug geopperd. De Deense ex-speler was in de jaren 80 succesvol bij Anderlecht en werkte de laatste jaren als sportief directeur al bij PSV, Tottenham, Chelsea, Hamburg, Metalist Kharkiv, PAOK en opnieuw PSV. In het verleden ontdekte hij voor de Eindhovens­e club zelfs toppers als Romario en Ronaldo.

Als snel bleek echter dat Arnesen niet de topkandida­at was voor RSCA. Ook al omdat de Deen en PSV elkaar trouw willen blijven. De Eindhovena­ren lieten ons meteen weten dat Anderlecht niet moest dromen en dat werd ons even later bevestigd door Frank Arnesen zelf via een whatsappje: “Ik blijf bij PSV en meer commentaar wens ik niet te geven. Groeten, Frank.”

Michael Verschuere­n was al langer op de hoogte dat Arnesen niet zou toehappen en speurde al verder naar andere grote namen. Paars-wit communicee­rde ook: “Er zijn internatio­nale contacten, maar er lopen geen onderhande­lingen met Frank Arnesen om de sportieve structuur te versterken.” Binnen de club vragen verschille­nde mensen zich wel af hoe Luc Devroe zich nu voelt bij deze situatie.

Zetterberg

Devroe vertoeft nog altijd op vakantie in Senegal en onthoudt zich van commentaar, maar enkele weken geleden besefte ook hij dat er iets moest veranderen. Toen Anderlecht-icoon Pär Zetterberg (48) op bezoek was, sprak de Zweed niet alleen met Coucke. Het was Devroe zijn idee om Zetterberg een job voor te stellen als een soort van superteamm­anager. Devroe krijgt weleens het verwijt dat hij te weinig aanvoelt wat er in de kleedkamer leeft. Zetterberg zou dan samen met Tom Colpaert - nu ook al teammanage­r en een oude vriend van Zetterberg van bij de RSCA-jeugd - fungeren als link tussen de spelers/trainers en het bestuur.

De komst van Zetterberg lijkt dan ook verbonden aan het al dan niet aanblijven van Luc Devroe na zijn degradatie en dat is nog niet zeker. Par Zetterberg wilde geen commentaar geven.

 ?? Foto ISOSPORT ?? Pär Zetterberg zou moeten fungeren als link tussen de spelers/trainers en het bestuur.
Foto ISOSPORT Pär Zetterberg zou moeten fungeren als link tussen de spelers/trainers en het bestuur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium