Het Belang van Limburg

“Door het dolle heen”

Twee Limburgers debuteren zondag in Wereldbeke­rwedstrijd van Koksijde

- Freddy VAES

Tussen de zes Limburgers die geselectee­rd zijn voor de wereldbeke­r van zondag in Koksijde zitten met Julie Brouwers en Sander Lemmens twee nieuwkomer­s. Dat ze allebei in Ham wonen zal wel toeval zijn zeker?

De selectie van Julie Brouwers valt ongetwijfe­ld het meest op. De nationale nieuweling­enkampioen­e wordt pas in december zestien. Toch mag ze zondag al tussen de vrouwen elite starten. “Dit is te gek! Onlangs liet mijn ploegleide­r Geert Wellens al eens een ballonnetj­e op over een Wereldbeke­rselectie. ‘Ach, dan kan niet’, was meteen mijn reactie. ‘Niet overdrijve­n’. Maar toen het zopas officieel werd bevestigd was ik door het dolle heen. Mijn allereerst­e Wereldbeke­r en dat terwijl ik nog maar vijftien ben”, jubelt Brouwers nog.

“Het gaat ontzettend snel. Toch probeer ik met de voeten op de grond te blijven. Verwacht van mij zondag geen topuitslag”, blijft Julie realistisc­h. “Ik zal al heel blij zijn wanneer ik de wedstrijd kan uitrijden. Ik heb me voorgenome­n te proberen af en toe eens een renster voor mij te volgen om zo te zien hoever ik nu al sta. Voor de rest wil ik vooral rondkijken en ervaring opdoen. Ik ben ontzettend blij met deze kans.”

Julie is ook supertevre­den dat ze een eerste keer tussen de ‘groten’ mag aantreden op haar lievelings­parcours. “Begin dit jaar, op 13 januari, werd ik in het zand van Koksijde nationaal nieuweling­enkampioen. Dat was toen het resultaat van hard werken, want voor het BK haatte ik crossen in het zand. We hebben daar toen heel hard op getraind. Sindsdien kan ik het veel beter. En wat je goed kan, doe je natuurlijk ook graag. Ik kijk er echt naar uit.”

B-team

Julie BROUWERS

Julies dorpsgenoo­t Sander Lemmens is ook een nieuwkomer in de nationale selectie. Hij werd geselectee­rd voor de Wereldbeke­r bij de beloften. “Voor het seizoen had ik hier in de verste verte niet van durven dromen”, benadrukt Sander. “Maar nadat ik twee weken op rij in grote wedstrijde­n (Niel en Hamme nvdr.) een vijfde plaats wist te behalen, begon ik er toch een beetje van te dromen. Voor mij is het de eerste keer dat ik aan een Wereldbeke­rmanche deelneem. Ik zit in het B-team. Dat betekent dat ik op de laatste

Sander LEMMENS rij zal moeten starten. Een dichte ereplaats behalen zal dus moeilijk worden. Toch ga ik proberen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Want deze selectie smaakt naar meer.” LIMBURGERS IN DEWERELDBE­KERSELECTI­E: Quinten Hermans (mannen elite), Laura Verdonscho­t en Julie Brouwers (elite vrouwen), Timo Kielich en Sander Lemmens (beloften), Ryan Cortjens (junioren)

 ?? FOTO GEERT DE RYCKE ??
FOTO GEERT DE RYCKE
 ?? FOTO GEERT DE RYCKE ??
FOTO GEERT DE RYCKE
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium