Het Belang van Limburg

‘The Match’ met acht miljoen euro als inzet

- Xavier CHAMPAGNE

Tiger Woods en Phil Mickelson zijn haast drie decennia lang niet meer uit het internatio­nale golfgebeur­en weg te denken. Woods domineerde, Mickelson wierp zich jarenlang op als zijn voornaamst­e uitdager. Vandaag kijken ze elkaar in de ogen tijdens ‘The Match’.

In Amerika is het vandaag de dag na Thanksgivi­ng, wanneer de Amerikanen voldaan in hun luie zetel hangen. En daar zien enkele tv-kanalen wel brood in. Niet de vertrouwde golfzender­s als GolfChanne­l, NBC of ESPN zenden ‘The Match’ uit, wel betaalzend­ers die 19,99 dollar (zowat 17,5 euro) vragen. Wie betaalt, krijgt wel waar voor zijn geld, met wat extra entertainm­ent. Maar liefst tien bekende commentato­ren treden aan vanuit de studio, op het terrein en zelfs vanop de driving range . Mickelson en Woods krijgen microfoons opgeprikt waardoor je hun reacties live kan volgen. En op bepaalde holes staan bijkomende uitdaginge­n gepland, zoals een langste drive of het kortste bij de vlag.

De winnaar van het duel gaat met negen miljoen dollar (net geen acht miljoen euro) naar huis. Die acht miljoen euro zou integraal naar de winnaar gaan, om meer spankracht te creëren. Al zal er in realiteit al wel afgesproke­n zijn wat ieders deel zal zijn. En hoeveel geld er naar de door het duo gesteunde goede doelen gaat. Het was trouwens Mickelsons agent Steve Loy die met het idee van dit topduel op de proppen kwam. Maar omdat Woods toen nog niet opnieuw op topniveau zat hield Mark Steinberg, Woods’ manager, de boot af. Pas toen Loy tv-zenders vond die ‘The Match’ wilden uitzenden, geraakte ook casinomagn­aat Steve Wynn geïnteress­eerd. Hij is eigenaar van de locatie waar de heren zullen spelen. Die Shadow Creek Golf Club is één van de meest exclusieve banen van de Verenigde Staten. Daar een rondje spelen, kost minstens 500 dollar (zowat 440 euro).

Woods toonde ondertusse­n opnieuw leuke dingen op de greens, dus zag Steinberg het wel zitten. Toen Capital One, de vijfde grootste Amerikaans­e bankengroe­p, besliste titelspons­or te worden, was alles snel geregeld.

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Phil Mickelson en Tiger Woods: golfsterre­n onder elkaar.
Foto PHOTO NEWS Phil Mickelson en Tiger Woods: golfsterre­n onder elkaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium