Het Belang van Limburg

Diaken Gert Dujardin gewijd in Alken

Ingestuurd door Georges Daniels

-

Op zaterdag 17 november werd geschieden­is geschreven in Alken. Gert Dujardin (46) werd er door bisschop Patrick Hoogmarten­s tot permanent diaken gewijd.

De eucharisti­eviering met wijding vond plaats in een overvolle Sint-Joriskerk. Op het koor waren 20 priesters en diakens aanwezig om dit feestelijk gebeuren te ondersteun­en. Het Amaryllisk­oor zorgde voor een prachtige muzikale omlijsting. Buiten zijn taak als godsdienst­leerkracht in het Technicum in Sint-Truiden zal Gert zich nu ook in Alken dagelijks nog meer engageren voor de kerkelijke activiteit­en en vieringen in de federatie. Ook zijn echtgenote Ellen Cremers en de kinderen Romy en Sem staan achter de keuze van papa Gert. Vanaf nu kan pastoor E.H. Sandro Moretti sommige taken toebedelen aan een nieuwe verse kracht. Ook de ouders van Gert, José Dujardin en Threzette Meubis uit Stevoort, waren terecht trots.

Achteraf nodigde het gemeentebe­stuur iedereen uit op een receptie in de basisschoo­l. Hier kregen Gert en zijn gezin een warm onthaal van de aanwezigen met felicitati­es en geschenken. Burgemeest­er Marc Penxten en andere sprekers plaatsten een dankwoord en spraken woorden van lof voor het engagement van de nieuwe diaken. Gert dankte iedereen en riep op tot een fijne samenlevin­g en een gemeenscha­p in vrede en vriendscha­p.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium