Het Belang van Limburg

Pleegde Verbrugghe vluchtmisd­rijf?

-

Walter Planckaert (foto) is verontwaar­digd. Zolang de wielerbond zijn reglement niet heeft veranderd, is het onzeker of de sportdirec­teur van Sport Vlaanderen-Baloise op zijn zeventigst­e nog achter het stuur van een volgwagen mag zitten. “Er zijn chauffeurs van 50 jaar die slechter met de auto rijden dan iemand van 70”, aldus Planckaert tegenover Sporza, waarbij hij hard uithaalde naar Rik Verbrugghe. Als sportdirec­teur van Bahrain-Merida veroorzaak­te die een ongeval in de jongste Gent-Wevelgem.

TENNIS

Finale Davis Cup -

Kapitein Yannick Noah kiest voor de enkelparti­jen van vandaag in de finale van de Davis Cup tegen Kroatië voor Jérémy Chardy (ATP 40) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP 259). Zaterdag zullen in het dubbelspel - zonder verrassing Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut, samen nog finalist op de recente ATP Finals, in actie komen. Bij de Kroaten werd eerder al beslist dat Marin Cilic (ATP 7) en Borna Coric (ATP 12) de enkelduels voor hun rekening zouden nemen. Ivan Dodig en Mate Pavic spelen zaterdag het dubbel.

GOLF

Puike start Pieters en Detry -

Thomas Pieters en Thomas Detry verdedigen de Belgische kleuren in de World Cup of Golf. In Melbourne staat het duo na de eerste dag van die landencomp­etitie op een vierde plaats. Australië, Engeland en Korea deden het net één slag beter dan de Belgen met hun -9 in de fourballs. Nicolas Colsaerts is in Hong Kong actief. Na de eerste dag leunt hij in de plaatselij­ke Open bij de top 10 aan.

WIELRENNEN

Testrace voor Tokio tijdens de Tour -

De testwedstr­ijd van de wegrit op de Spelen van Tokio vindt volgend jaar plaats op 21 juli, pal in het midden van de Tour. Toekomstig Belgische bondscoach Rik Verbrugghe betreurt de nieuwe datum. “De Planckaert: “Mijn mecanicien Roger Michiels stapte uit om een renner te helpen, maar werd omvergered­en door Verbrugghe. Die mens zijn voet is nu verbrijzel­d. Na de koers zochten we Verbrugghe om papieren in te vullen, maar hij liet niets meer van zich horen. Hij pleegde dus vluchtmisd­rijf. Is dat dan een betere chauffeur dan ik?” De uitlatinge­n van Planckaert zorgden voor de nodige deining. Rik Verbrugghe liet weten niet te willen reageren op het incident “om geen polemiek op te starten”. beste renners rijden de Tour, dat wordt dus niet gemakkelij­k om een goede selectie samen te krijgen. Toch is het nuttig om ginder te gaan meedoen.”

Philipsen debuteert in Australië voor nieuwe ploeg -

Jasper Philipsen maakt zijn debuut voor UAE Emirates in de Tour Down Under (15/1-20/1). Ook Laurens De Vreese (Astana) en Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) trappen hun seizoen af in Australië.

SNOOKER

Wrange nederlaag voor Jans -

Titelverde­digster Wendy Jans heeft in het Myanmarese Yangon in haar tweede groepsweds­trijd op het WK snooker voor amateurs een 3-2-nederlaag geleden tegen de 16-jarige Thaise Ploychompo­o Laokiatpho­ng. Jans miste in het derde frame de ultieme zwarte bal voor een 1-2-voorsprong. In het beslissend­e spel kon ze het ondanks een 34-break niet afmaken. In haar derde en laatste groepsweds­trijd geeft Jans de Maleisisch­e Shok Seah Tan partij.

VOLLEYBAL ACHEL:

De Achelse middenman Raygid Isenia lijkt weer helemaal terug. Woensdag dartelde de Nederlands­e nieuwkomer in Aalst voor het eerst weer rond op het terrein. Een maand geleden liep hij op bekerbezoe­k bij Waremme een vervelende blessure op.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium