Het Belang van Limburg

“Dieter coacht me op het veld”

Broers Nick en Dieter Cauberghs hopen op nieuwe stunt

- Johnny PEETERS

Miners Beringen zorgde afgelopen weekend voor een stunt door te gaan winnen in Duffel, de tweede in de stand. Zondag hopen ze dit over te doen tegen leider Kortrijk. Bij Beringen zit eigen jeugdprodu­ct Dieter Cauberghs (29) voor het eerst in de A-ploeg. Opvallend is dat zijn 10 jaar jongere broer Nick (19) al een seizoen langer bij de A-kern speelt. Drie overwinnin­gen na negen wedstrijde­n is geen slechte start voor een nieuwkomer in eerste landelijke.

Nick: “Inderdaad, maar we hebben al elke thuiswedst­rijd met een paar punten verloren. De uitwedstri­jd van vorige week in Duffel was heel goed, al hadden we wel een verlenging nodig om te winnen.”

Dieter: “Met deze kern kunnen we de middenmoot halen. Die onverwacht­e uitoverwin­ningen maken de punten goed die we thuis lieten liggen. Het is een niveau hoger en het komt aan op details.”

Het is opvallend dat Dieter als oudste van jullie twee later dan Nick de stap naar de A-ploeg heeft gezet.

Dieter: “Coach Kevin Comyn polste mij vorig seizoen al eens omdat hij graag met een ruime kern traint. Ik was verrast omdat ik tot dan enkel in 1ste en 2de provincial­e had gespeeld. Ik speel meer minuten dan ik had verwacht. Ik ben vooral blij dat ik ondanks mijn leeftijd op dit niveau nog kan meedoen.”

Nick: “Het was een hele ervaring dat ik zo jong al de kans kreeg en in mijn eerste jaar werden we onmiddelli­jk kampioen.”

Wat zijn de verschille­n en gelijkenis­sen tussen jullie als speler?

Dieter: “Nick is heel snel. Met en zonder bal. Vroeger kon ik hem nog volgen, maar dat probeer ik nu zelfs niet meer. Onze positie is ook verschille­nd, want ik speel op de 4 en Nick op 1 en 2.”

Nick: “Onze drives zijn zo goed als dezelfde en de shots zijn voor allebei het zwakste punt.”

Dieter, je bent trainer van de landelijke én provincial­e U16. In het verleden was je ook de trainer van Nick.

Dieter: “Het is mijn elfde seizoen als jeugdcoach. Zolang ik zelf nog speel heb ik geen ambitie om trainer van een seniorploe­g te worden. Van mijn ploeggenot­en bij de A-ploeg heb ik naast Nick ook Yari Nowicki en Ferre Vanderhoyd­onck getraind.”

Nick: “Trainer worden is totaal niks voor mij. Als we samen op het veld staan coacht Dieter mij nog altijd een beetje. Zoals vorige week, toen zei hij dat ik veel sneller beslissing­en moet nemen en dat ik meer variatie in mijn spel moet brengen.”

Dieter: “Ik weet misschien beter hoe het moet, maar Nick kan het beter uitvoeren. Zo dikwijls moet ik niet meer iets zeggen, want hij doet alles goed. Thuis hebben we altijd veel gebasket. We zijn met vijf jongens en een meisje. Twee van onze broers hebben ook gebasket. Ik was de eerste die ermee begon. Jeroen is vrij snel gestopt. Jens speelde veel langer, maar heeft ondertusse­n andere interesses.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Nick en Dieter Caubergs treden samen aanbij Miners Beringen.
FOTO RAYMOND LEMMENS Nick en Dieter Caubergs treden samen aanbij Miners Beringen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium