Het Belang van Limburg

“Doordoen zolang het kan” Sandro Bomboi (39) is oudste Limburgse speler in nationale

- Jo TREKELS

Na de winst van tweedeklas­ser Zutendaal in Huy is Futsal United Boxberg Genk nog de enige Limburgse nationaler zonder driepunter dit seizoen. Aan ervaring ontbreekt het de neo-derdeklass­er nochtans niet, want met Sandro Bomboi heeft het de oudste Limburgse speler in de nationale reeksen in zijn rangen. “Ik ben 39, maar blijf spelen zolang ik kan”, verzekert de Genkse allrounder.

Eénmalig depanneur Ivan Hechterman­s (51) van Tongeren - “ooit nog mijn coach bij Koninksem”, aldus Bomboi - nemen we niet mee in rekening. Wie bindt wel nog wekelijks de schoenen aan? Petros Papanicola­ou (37) van Hasselt, Servet Yazgan (38) van Houthalen en de Antwerpse speler-trainer Kevin Verschuere­n (38) van tweedeklas­ser Koersel. Kijken we buiten de provincieg­renzen, dan stoten we nog op doelman David Morant (41) van Roselies en twee spelers van tweedeklas­ser Celtic Chatelinea­u: Afenzouar (41) en Derraz (40). Conclusie: Sandro Bomboi is de oudste in Limburg, maar niet van het land. Nog niet?

“Ik ga nog wel even door, hoor”, knipoogt Bomboi. “Zolang het kan. De voorbije drie weken zat ik met een verrekking op de bank als T2 en heb ik het heel zwaar gehad. Toekijken is niets voor mij. Gelukkig ben ik nu weer topfit. Of ik de jaren voel? Eigenlijk niet. Natuurlijk loop ik in de zaal niet meer zoveel als vroeger, maar ik kan beter positie nemen. Jonge gasten lopen vaak té veel. Ik denk dat ik nog jaren mee kan.” Eerste nationale zit er nu niet meer in. Is dat geen blinde vlek op een mooie cv met onder meer (tot driemaal toe) Celtic Houthalen, Zonhoven, Koninksem en Noorderwij­k?

“Ik heb altijd bewust gekozen om in tweede klasse te blijven, omdat het anders moeilijk combineerb­aar zou zijn met mijn job”, zegt de vader van twee dochters. “Ik was een tijd zelfstandi­ge en ben nu weer aan de slag als restaurate­ur van monumenten, zoals kerken, abdijen en boerderije­n. Ik heb vroeger meegewerkt aan Herkenrode, Alden Biesen en Pietershei­m. Nu werken we vooral buiten Limburg. Ik vertrek elke ochtend om 4.30 uur.”

Het weerhoudt hem er dus niet van om het team samen met coach Franco Coppola op sleeptouw te nemen. De twee zijn al decennia bevriend en ook de bezielers achter Futsal United Boxberg Genk, de fusieploeg die in 2017 ontstond uit ZVK Boxberg Genk en STBS United Genk. Dit seizoen promoveerd­e het naar derde nationale, waar de resultaten voorlopig uitblijven. 2 op 24 is niet best. Nochtans loopt er met doelman Baeten, Schulpe, Rachid Kherouach, Imad Kaddouri, Bouazil, Darrag en anderen toch ervaring en talent rond.

“Op papier hebben we een zeer goeie ploeg”, weet Bomboi. “Meestal hebben we ook 80 procent balbezit, maar we laten te veel kansen liggen. Hierdoor slikten we in twee duels nog 10 seconden vóór tijd de gelijkmake­r. Of we een nieuwe spits nodig hebben? Zeker niet. We hebben er goeie. Alleen lukt het nu even niet, we lijken vervloekt. Maar ik ben er zeker van dat een eerste zege voor de klik zal zorgen. Waarom niet tegen Leopoldsbu­rg? We willen dit seizoen nog zoveel mogelijk winnen en volgend jaar gaan we scheuren. Dan gaan we voor de top drie.”

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Sandro Bomboi met zijn twee dochters: “Ik loop minder dan vroeger, maar ik kan beter positie nemen.”
Foto SVEN DILLEN Sandro Bomboi met zijn twee dochters: “Ik loop minder dan vroeger, maar ik kan beter positie nemen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium