Het Belang van Limburg

Op zoek naar kwartfinal­e

- Ivo KWANTEN

Stoot Kreasa Houthalen als enige tweedeklas­ser door naar de kwartfinal­es van de beker van België? Na het gelijkspel bij eerstenati­onaler Kortrijk zit die kans er dik in. “Hopelijk kunnen we zondag de return in Houthalen winnen. En dan in de kwartfinal­e graag tegen één van de Belgische toppers in de BeNeleague”, vertelt Bram Schepers.

“Natuurlijk staat alles in het teken van de titel en de promotie naar eerste nationale”, zegt Schepers.

“In de heenwedstr­ijd van de beker in Kortrijk - op dit moment leider in eerste nationale - hebben we aangetoond dat we dat niveau wel degelijk aankunnen. De scalp van Kraainem, Beyne en Sint-Truiden hebben we al. Nu moet Kortrijk nog voor de bijl en dan hopelijk een leuke affiche thuis tegen een club uit de BeNeleague. Liefst van al nog tegen mijn ex-club Tongeren”, vervolgt Schepers, die het in het tussenseiz­oen voor bekeken hield bij Tongeren.

“Het bobijntje was inderdaad af. Er stonden geen wedstrijdm­inuten tegenover de geleverde inspanning­en en dan moet je op zoek naar een alternatie­f. Via Bert Haex ben ik dan in contact gekomen met Houthalen. En jawel, de klik was er vanaf minuut één. Dit is een leuke en ambitieuze groep. Ik ben blij dat ik die twee stapjes teruggezet heb.” Schepers krijgt bij Houthalen ook plots een heel andere rol. Weg op de flank, maar veel verantwoor­delijkheid in het centrum als spelverdel­er. Een rol die hem blijkbaar ligt. Schepers: “Dat was mijn positie vroeger bij de jeugd en ik ben blij dat ik die rol in Houthalen weer mag opeisen. Veel speelminut­en, lekker veel aan de bal, mee de lijnen kunnen uitzetten en geregeld een doelpuntje maken. Het plezier in het spelletje is terug.”

 ?? Foto KH ?? Bram Schepers: “Hopelijk stoten we door en treffen we in de kwartfinal­e een topper uit de BeNeleague.. Liefst ex-club Tongeren.”
Foto KH Bram Schepers: “Hopelijk stoten we door en treffen we in de kwartfinal­e een topper uit de BeNeleague.. Liefst ex-club Tongeren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium