Het Belang van Limburg

Tan verdedigt Vlaamse titel in Dilsen

-

Sporthal De Spil in Dilsen-Stokkem fungeert dit weekend als decor voor de Vlaamse badmintonk­ampioensch­appen. Yuhan Tan (foto) verdedigt zijn titel.

“Ik loop nu een jaar stage in Roeselare, voor mijn specialisa­tie orthopedie”, zegt de toenvoudig­e Belgische kampioen en tweevoudig olympiër uit Bilzen. “De trainingen zijn zo niet meer wat ze geweest zijn, de vorm van de dag zal dus bepalend zijn. Maar ik ben wel van plan om dit jaar ook opnieuw deel te nemen aan het BK.” Naast de rentree van Yuhan Tan is het ook uitkijken naar de prestaties van Birthe en Lobke van den Berg en Sander Prenen, die in eigen stad in actie komen. Ann Knaepen start zowel in het dames enkel, dubbel als gemengd als tweede reekshoofd. “Omdat ik het erg druk heb op school - les, stage en masterproe­f kinesither­apie - weet ik niet goed wat ik mag verwachten. Het doel is twee finales te halen. Vooral in het dames dubbel met Meta Knuth zou dat moeten lukken”, aldus Knaepen. Ook Jona Van Nieuwkerke en Dylan Rosius behoren tot de favorieten voor een Vlaamse titel. “Vorig jaar bereikte ik in het dubbel de finale en in de mix de halve finale. Nu ga ik voluit voor de titel. Als dat zou lukken met een kameraad zoals Dylan Rosius, zou dat de kers op de taart zijn.”

In de B-categorie behoren Pol Biesmans en Sander Prenen tot de kanshebber­s, tweelingbr­oers Yaro en Iljo Van Delsen - vorige week nog uitblinker­s op het BK voor jeugd - maken voor het eerst hun opwachting op het Vlaams kampioensc­hap voor senioren. “We proberen uiteraard zover mogelijk te geraken, maar willen hier vooral ervaring opdoen”, aldus de broers.

De Vlaamse kampioensc­happen starten zowel zaterdag als zondag om 9.00u.(le)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium