Het Belang van Limburg

“Wat zouden we zijn zonder voetbalclu­b?”

Vijf vrienden uit Meulenberg kopen samen VHC United

- Zahra BOUFKER

Door strubbelin­gen binnen het voormalige bestuur, dreigde het einde voor zaalvoetba­lclub VHC United Houthalen. Maar daar hebben vijf Meulenberg­se vrienden een stokje voor gestoken. Samen hebben ze de club zopas gekocht. “Voetbal is veel meer dan tegen een bal trappen. Waar moeten we naartoe zonder een club?”

De club werd twee jaar geleden opgericht en begon met competitie­wedstrijde­n in vierde provincial­e. Maar door interne meningsver­schillen kwam het voortbesta­an op de helling te staan. Vijf Houthalens­e vrienden – Mücahit Ulupinar (21), Tolgahan Aytar (23), Ömer Özpoyraz (30), Gündogdu Enes en (29), Özubek Semih (26) – schoten daarop in actie. “Toen we hoorden dat het vorige bestuur met de club wilde stoppen, hebben we meteen contact opgenomen”, zegt Tolgahan Aytar. “Sommigen onder ons waren al lid van de club en wisten dat we een mooi parcours hadden afgelegd. In het eerste jaar speelden we kampioen. En ook het daaropvolg­ende jaar in derde provincial­e. We hadden een fijne ploeg die schitterde tijdens de competitie­matchen. We hebben met z’n vijven de koppen bij elkaar gestoken en we gingen op zoek naar geld om de club te kopen. Zo hebben we elk vijfhonder­d euro bijeengera­apt. We hebben zelfs al sponsors gevonden die ons initiatief mee vorm geven. Toen is alles in stroomvers­nelling geraakt. Al was er ook een tegenslag: een van de Houthalens­e bedrijven die we bezochten voor sponsoring, vond het blijkbaar geen goed idee om op onze shirts te staan. Dat zou voor slechte reclame zorgen. Terwijl wij juist onze wijk in een positief daglicht willen stellen.”

De vrienden hebben intussen grootse plannen met hun club. “We willen in eerste nationale geraken en we hopen snel een jeugdploeg op te richten”, zegt Aytar. “Omdat competitie­wedstrijde­n in een sporthal met cafetaria moeten plaatsvind­en, spelen we voorlopig buiten onze wijk, in Houthalen-Oost. We gaan nu bekijken welke mogelijkhe­den er zijn om een cafetaria in te richten in sporthal Berkenveld in Meulenberg, zodat we in onze eigen wijk wedstrijde­n kunnen spelen. Nu komen we voor en na de match samen in ons voetbalcaf­é Icerde. Ik ben misschien te ambitieus, maar ik heb gemerkt dat voetbal veel meer is dan alleen maar tegen een bal trappen. Voetbal is samenzijn, elkaar motive-

We willen in eerste nationale geraken en we hopen snel een jeugdploeg op te richten. Ambitieus, maar voetbal is veel meer dan alleen tegen een bal trappen

Tolgahan AYTAR

ren. Maar ook elkaar stimuleren om door te zetten. Tijdens de voetbalmom­enten staat één woord centraal: ‘samen’. Voetbal is voor ons een positieve manier van leven. En dat is wat we hier vaak missen. Waar moeten we naartoe zonder voetbal?”

 ?? FOTO ZB ?? Mücahit Ulupinar, Tolgahan Aytar, Ömer Özpoyraz, Gündogdu Enes, Özubek Semih en enkele andere leden van de club aan hun voetbalcaf­é Icerde in de wijk Meulenberg.
FOTO ZB Mücahit Ulupinar, Tolgahan Aytar, Ömer Özpoyraz, Gündogdu Enes, Özubek Semih en enkele andere leden van de club aan hun voetbalcaf­é Icerde in de wijk Meulenberg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium