Het Belang van Limburg

Gigantisch­e maatregele­n voor uitzonderl­ijk transport van 600 ton zware transforma­tor

- Phillip PERGENS

Een uitzonderl­ijk transport zet van zaterdag 21 uur tot zondag 10 uur Kinrooi en omgeving danig op z’n kop. Er gelden dan serieuze omleidinge­n voor het vervoer van een bijna 600 ton zware nieuwe transforma­tor voor het onderstati­on Van Eyck. Netbeheerd­er Elia laat op het hele traject alle obstakels verwijdere­n, grote invalswege­n worden afgesloten en er worden zelfs nieuwe bruggen gebouwd. De gigantisch­e operatie zal met een snelheid van 5 km/u over een traject van 11 kilometer uren in beslag nemen.

586 ton zware ‘dwarsregel­transforma­tor’ wordt zaterdag via Nederland de Maasplasse­n in Ophoven binnengeva­ren. Aan de Vilgertenw­eg laden ze het gevaarte van 6 meter breed en zo’n 30 meter lang op een speciale vrachtwage­n. Die wordt bestuurd via afstandsbe­diening, door medewerker­s die langs de oplegger wandelen. Elk obstakel dat ze onderweg tegen- komen, wordt weggenomen en een tweede team zal na de passage alles weer in elkaar schroeven.

Vier bruggen

Het uitzonderl­ijke transport volgt een traject dat via de Vilgertenw­eg, Venloseste­enweg, Breeërstee­nweg en Weerterste­enweg loopt en vervolgens de smalle Molshofstr­aat op de grens van Kinrooi en Maaseik volgt. Op het einde ligt het onderstati­on. Dat betekent dat de transporte­urs onderweg middengele­iders, rotondes, verkeersli­chten en zelfs kleine bruggen tegenkomen. Maar die zijn niet voorzien om zulke tonnages te dragen, waardoor tot vier keer toe een hiervoor speciaal uitgeruste brugconstr­uctie over de bestaande infrastruc­tuur wordt gebouwd en nadien weer afgebroken. In de Molshofstr­aat werd het probleem van de te smalle weg opgelost met het verstevige­n en opvullen van de onverharde berm, tot in de voortuin van een woning toe. Eveneens uitzonderl­ijk is dat de oude transforma­tor de omgeDe keerde beweging maakt bij aankomst van het nieuwe exemplaar. “Er is bewust voor zaterdagav­onden nacht gekozen, omdat dan het aantal weggebruik­ers het laagste is”, legt de Kinrooise burgemeest­er Jo Brouns (CD&V) uit. “Wie dan toch de baan op moet, zal rekening moeten houden met lokale omleidinge­n, maar je zal wel overal kunnen geraken. De vooropgest­elde uren zijn overigens bepaald volgens de ruimst gekozen marges.”

Clauscentr­ale

Dat er een nieuwe transforma­tor komt, heeft de maken met de toekomstpe­rspectieve­n van het onderstati­on Van Eyck. De bewuste elektrisch­e installati­e maakt een verbinding tussen twee of meer hoogspanni­ngsnetten en vormt een aansluitin­gspunt op het net. Dat heeft alles te maken met het verzekeren van de bevoorradi­ng en energie-uitwisseli­ng met het buitenland. Hierbij wordt vandaag gekeken naar de Clauscentr­ale in Maasbracht, net over de grens. Die ligt momenteel stil, maar kan als ze gereactive­erd wordt drie miljoen gezinnen van stroom voorzien. De Duitse eigenaar RWE liet recent nog verstaan gewonnen te zijn voor een samenwerki­ng met België. De bewuste gasgestook­te centrale geldt in Nederland als de meest duurzame in zijn soort. Het zou ook een oplossing zijn voor het dreigende stroomteko­rt in ons land.

 ?? FOTO PPN ?? De nieuwe transforma­tor is bedoeld voor het onderstati­on Van Eyck in Kinrooi.
FOTO PPN De nieuwe transforma­tor is bedoeld voor het onderstati­on Van Eyck in Kinrooi.
 ?? FOTO PPN ?? Smalle wegen werden breder gemaakt voor het transport, zoals hier in de Molshofstr­aat.
FOTO PPN Smalle wegen werden breder gemaakt voor het transport, zoals hier in de Molshofstr­aat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium