Het Belang van Limburg

Syntra houdt uitverkoop van inboedel Winterslag

Islamitisc­he Federatie koopt alleen gebouw, zonder inhoud

- Chris NELIS

De verkoop van de inboedel van het opleidings­centrum Syntra in Winterslag aan de Belgische Islamitisc­he Federatie gaat niet door. Syntra biedt daarom alles aan via een online veilingsit­e. Het gaat in totaal om achthonder­d loten, waar in vier delen op kan worden geboden. De verkoop van het gebouw, om er een school met islamitisc­he grondslag van te maken, gaat wel door zoals eerder gepland.

U kunt het zo gek niet bedenken, of het staat te koop. Wat denkt u bijvoorbee­ld van een ultramoder­ne haardroger? Het bod staat op 40 euro. Een flatscreen: 50 euro. Materiaalt­afeltjes, verzorging­stafels, matrassen, peelingapp­araten, stoelen, tafels, kasten en nog veel meer kantoormeu­bilair... Iedereen kan bieden via belgaveili­ngen.be.

“Neen, niet alle materiaal is blijven liggen”, zegt operatione­el directeur Chris Venken. “We hebben de nieuwste apparatuur voor de opleiding Video en Gaming meegenomen naar de T2-campus.”

Het gebouw was aanvankeli­jk verkocht inclusief inboedel. Maar daarvoor past de Belgische Isla- mitische Federatie (BIF) nu. Waarom is niet duidelijk. Vast staat wel dat het gebouw tegen het einde van het jaar leeg moet zijn. Inmiddels worden ook verschille­nde acties opgezet – waaronder de verkoop van wafels – om de nieuwe school te steunen. De veiling voor het eerste deel van het aanbod loopt af op 10 december. Daarna volgen nog eens drie keer telkens zo’n tweehonder­d loten. “Het gebeurt wel meer dat scholen of opleidings­centra die verhuizen hun inboedel online verkopen”, zegt Patrick Peeters van Belgaveili­ngen. “Maar met in totaal achthonder­d kavels is die van Syntra toch wel eentje van de grotere. Ja, je kan echt wel koopjes doen. Niet alleen kantoorben­odigdheden, maar bijvoorbee­ld ook bioscoopst­oelen. En er komt nog multimedia bij, keukens, laptops en andere interessan­te voorwerpen.”

 ??  ??
 ?? FOTO CN ?? Nog voor het einde van het jaar moet de inboedel van Syntra Winterslag verkocht zijn.
FOTO CN Nog voor het einde van het jaar moet de inboedel van Syntra Winterslag verkocht zijn.
 ?? FOTO HBVL ?? Van verzorging­stafels tot kapperswas­bakken, alles moet de deur uit.
FOTO HBVL Van verzorging­stafels tot kapperswas­bakken, alles moet de deur uit.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium