Het Belang van Limburg

Boon gaat verder zonder koffie

-

“Soms zagen we zelf niet eens meer dat we met chocolade bezig waren. Dan stond de winkel vol met wachtenden om hier koffie te drinken.” Chocoladeh­uis Boon stopt met zijn koffiesalo­n. Wie voortaan nog een Boon-koffie, inclusief pralines en toebehoren wil, kan wel nog terecht in de bistro van de buren bij La Bottega.

“Wij gaan ons volledig toeleggen op wat we het liefst doen: creatief zijn met chocolade”, zegt chocolatie­r Patrick Mertens. Voor de goede orde: Boon blijft actief in het statige pand in de Hasseltse Paardsemer­straat, maar voortaan dus zonder koffiebar. “Eerst zes maanden op proef, maar het lijkt er nu al op dat dit definitief wordt”, zeggen Patrick Mertens en zijn vrouw Inge Lijnen.

De nieuwe aanpak bracht hen deze week al naar de hoofdzetel van Microsoft voor de organisati­e van een chocoladet­asting. “Iets wat we anders nooit zouden kunnen doen”, klinkt het. “Maar de nieuwe richting is er vooral gekomen omdat we onze chocolade beter tot zijn recht willen laten komen. De koffiebar bood ons de ideale opstart, dat zeker. Maar stilaan werd het zowaar te populair om de combinatie te kunnen volhouden. Na veertien jaar ontdekken sommige mensen nu pas echt wat we allemaal met chocolade doen.”

Dat vertaalt zich in een ruim aanbod: van drie soorten Boonchoco over Boon-advokaat en cacaojenev­er tot een waaier aan breekchoco­lade met de meest diverse smaken. Nog een pluspunt: de kunstwerke­n die bij Boon uit chocolade gemaakt worden, staan nu deftig tentoon. “We willen echt tijd maken voor onze chocoladek­lanten”, zegt Mertens. “Op zaterdag sta ik mee in de winkel en dan organisere­n we tastings. We krijgen nu ook veel meer tijd om creatiever bezig te zijn. Inge bedenkt en ontwerpt de dingen, wij voeren die in het atelier uit. En er komen workshops. Dat soort dingen wordt nu mogelijk.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Chocolatie­r Patrick Mertens: “We gaan back to basics.”
FOTO SVEN DILLEN Chocolatie­r Patrick Mertens: “We gaan back to basics.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium