Het Belang van Limburg

Oude jongenssch­ool maakt plaats voor Aldi

- Dirk MACQUOIY

In Oostham is de aannemer gestart met de afbraak van de oude schoolgebo­uwen in de Stationsst­raat. Op deze plaats gaat supermarkt Aldi een nieuwe vestiging bouwen. In juni 2019 moet de nieuwe winkel opengaan. De vestiging in Kwaadmeche­len gaat dan dicht.

Het oude schoolgebo­uw in de Stationsst­raat wordt momenteel gesloopt. “Ouders van de leerlingen van de school hebben eerst nog even kunnen rondkijken in het oude gebouw of ze nog iets bruikbaar vonden”, vertelt burgemeest­er Dirk De Vis. Onlangs hebben de schoolkind­eren hun intrek genomen in nieuwe klaslokale­n in de Schoolstra­at in Oostham. Alle kleuter- en lagere schoolklas­sen van Oostham zijn daar nu gecentrali­seerd. “Ook de containerk­lassen zijn verhuisd van Oostham naar de school in Genendijk”, zegt De Vis.

Archeologi­sch onderzoek

Volgende week vrijdag moeten de afbraakwer­ken klaar zijn en kan het archeologi­sch onderzoek starten. Dit zal zes weken duren. Als er niets waardevol wordt gevonden, kunnen de werken snel erna starten. “De bouw van dit vernieuwde Aldi-filiaal kadert in een vernieuwin­gsoperatie van Aldi”, aldus nog De Vis. “De nieuwe winkel zal dan ook veel groter zijn met een oppervlakt­e van 1.200 m2. De ruwbouw van de nieuwe vestiging zal snel klaar zijn. De verhuis van de Aldi van Kwaadmeche­len naar Oostham is dan gepland voor juni 2019. Vanaf dan zal Oostham drie grote supermarkt­en tellen. In Kwaadmeche­len blijft er één over.”

Parking

Aldi zal ook het achterste gedeelte van de aangrenzen­de parking langs de N141 mee vernieuwen. Een gedeelte van de parking wordt daarom mee opgenomen in de werfzone. Zodra de werken klaar zijn, krijgt het overgrote deel van de parking van Aldi opnieuw een openbaar karakter. Er verdwijnen dus geen parkeerpla­atsen. Het voorste gedeelte van de parking wordt mee vernieuwd met de heraanleg van de gewestweg N141 in Oostham. De in- en uitrit blijven in elk geval aan de Stationsst­raat.

“Een nieuwe bestemming voor de huidige Aldi op de Heidestraa­t in Kwaadmeche­len is nog niet gevonden”, aldus nog De Vis.

 ?? DIRK MACQUOY
Foto ?? Als het archeologi­sch onderzoek geen belangrijk­e vondsten oplevert, kunnen de bouwwerken snel starten.
DIRK MACQUOY Foto Als het archeologi­sch onderzoek geen belangrijk­e vondsten oplevert, kunnen de bouwwerken snel starten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium