Het Belang van Limburg

Jade De Rijcke

Elisabeth Vergauwe Elisabeth Maëlle Moquet Soraya Soraya Brigui Maëlle Marilys Marilys Van der Hagen Mary Mary Arutunian Noa Emma Franssens Emma Noa Claeys Jade

- Tom DE LEUR

14, uit Brugge Sint-Michiels

Had frontman Michael Hutchence van INXS in de stoel van ‘The Voice Kids’ gezeten, had hij zich wellicht óók omgedraaid voor Elisabeths versie van ‘Never Tear Us Apart’. Vanonder haar gele hoedje haalde ze álle hoge noten, met een logische vier op vier van de coaches. “Dit is de eerste keer dat iemand de muziekband bijna wegspeelt”, zei Gers Pardoel. Sean Dhondt noemde haar “finalemate­riaal” en ging ermee aan de haal. In de halve finale was het brave meisje met het hoedje spoorloos verdwenen met ‘Strangers’ van Sigrid. Ze maakte een sterke evolutie door en kan verrassen. →

12, uit Ottenburg

Bijna liep er een hulpverlen­er van het Rode Kruis het podium op toen Maëlle in haar blind audition ‘Wings’ van Little Mix te berde bracht: er dreigde een beetje ademnood, al hield dat K3 niet tegen om het kleine talent met een druk op de knop in te lijven. In haar battle tegen Aja en Amber maakte ze netjes het verschil met wat Sean Dhondt niet anders kon omschrijve­n als een “grain in de stem”. Maëlle verdient sowieso applaus voor haar taalvaardi­gheid: ze zong al loepzuiver in het Engels en het Spaans en doet dat vanavond in het Frans.

→ Finalenumm­er: ‘Alien’ van Louane.

13, uit Oostende

Toen Soraya haar visitekaar­tje afleverde met een trage versie van ‘Crazy in Love’ van Beyoncé, drukte Sean Dhondt zijn rode knop sneller in dan zijn schaduw, de rest volgde snel. Sean had het over “een unieke auditie, zo gracieus gebracht, je hebt amper bewogen”. Gers Pardoel deed zijn denkbeeldi­ge petje van Gucci af: “Hoe langzamer je zingt, hoe moeilijker”. De coaches struikelde­n letterlijk over elkaar om dit visje binnen te hengelen, Sean won het pleit. Een kanshebber, al is de nummerkeuz­e wel gewaagd.

14, uit Wijnegem

“Ik stop ermee.” Met die woorden stond Gers Pardoel op uit zijn stoel om de studio van ‘The Voice Kids’ te verlaten. Bijna te verlaten, want malle Gers deed maar alsof: hij was gewoon ontgoochel­d dat niet hij maar Laura Tesoro met het meisje was gaan lopen dat ‘Meant to Be’ van Bebe Rexha zo raak had vertolkt. Tesoro wou haar zo graag dat ze “daar echt van gaat afzien als jij nu niet voor mij kiest”. Als ze de power uit de halve finale op ‘Tears’ van Clean Bandit kan opvoeren, maakt ze kans.

→ Finalenumm­er: ‘Rise Up’ van Andra Day.

12, uit Borgerhout

Even hing er een zweem van uitschakel­ing in de lucht toen dit ruwe diamantje met Armeense roots ‘Cheap Thrills’ van Sia langs haar stembanden liet glijden: Mary kreeg haar zenuwen niet helemaal onder controle waardoor haar timing volgens Klaasje van K3 niet perfect was. “Maar ze zingt wel zuiver”, was het besluit. Dus werd er gedrukt, ook door Laura Tesoro. De halve finale op ‘Dusk till Dawn’ van Zayn Malik en Sia leerde dat deze diamant nog flink wat spinazie moet eten en wellicht nog wat power tekortkomt voor de winst.

12, uit Heers

De aanhouder wint. Toen Emma in 2015 meedeed aan ‘The Voice Kids’, strandde dat schip vrij snel. Met haar ronde brilletje oogde het meisje uit Heers met de brede glimlach ook dit jaar nog erg jong, maar in de blind audition paste het plaatje wel perfect. ‘Dream a Little Dream of Me’, bekend in de versie van Doris Day, was een slimme nummerkeuz­e: alle coaches gingen overstag, behalve Gers Pardoel die het “perfect” en “super” vond, maar “alleen niet wist wat ik er zelf mee moest”. De keuze viel op Laura, die Emma na de battle prees voor haar “superaanst­ekelijke charisma”.

→ Finalenumm­er: ‘This World’ van Selah Sue.

13, uit Assebroek

Het woordje “cool” viel opvallend vaak nadat alle coaches zich hadden omgedraaid voor het meisje dat zichzelf op de gitaar had begeleid op ‘Dollhouse’ van Melanie Martinez. Gers Pardoel vond dat Noa cool klonk en een cool kapsel had, Sean Dhondt vond het cool dat ze dit al kon terwijl ze amper acht maanden gitaar speelde. Noa koos voor Gers, die haar zachtjes “we gaan fucking winnen” influister­de. Zó zegezeker zijn wij niet, maar coole Noa is wel een outsider voor de zege.

14, uit Oostakker

Als VTM er na de blind auditions meteen de stekker had uitgetrokk­en, had deze nachtegaal uit het Gentse gewonnen. Haar versie van ‘Homesick’ van Dua Lipa was zó juist dat alleen Laura Tesoro voor de schijn niet meteen afdrukte. Gers Pardoel – voor wie ze zou kiezen – noemde haar auditie de beste. Laura Tesoro zei dat Jade niet half besefte wat ze kon en hoe mooi ze was. Een podiumbees­t kun je de vrij introverte Jade niet noemen, maar na haar strakke halve finale is ze zéér te duchten.

→ Finalenumm­er: ‘Grand Piano’ van Nicki Minaj.

 ??  ?? Haar finalenumm­er: ‘Black Hole Sun’ van Soundgarde­n. Finalenumm­er: een medley van ‘Everybody’ en ‘I want it that Way’ van Backstreet Boys. Finalenumm­er: ‘No Tears Left to Cry’ van Ariana Grande.Finalenumm­er: ‘Pack Up’ van Eliza Doolittle.
Haar finalenumm­er: ‘Black Hole Sun’ van Soundgarde­n. Finalenumm­er: een medley van ‘Everybody’ en ‘I want it that Way’ van Backstreet Boys. Finalenumm­er: ‘No Tears Left to Cry’ van Ariana Grande.Finalenumm­er: ‘Pack Up’ van Eliza Doolittle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium