Het Belang van Limburg

Minister Monchhichi wint

-

De winnaar van gisteravon­d:

Minister Sven Gatz.

De verliezer:

Rani De Coninck. Het zonnetje in huis maakte een tactisch foutje tegen Annelies Van Herck van ‘Het Journaal’. “Miss Tactiek is naar huis”, zei Rani met de glimlach. Ze keert wel terug in de finaleweke­n.

De nieuwkomer op maandag:

Pieter De Crem, staatssecr­etaris voor Buitenland­se Handel.

De beste quotes:

Bart Cannaerts: “Ik zou dat eigenlijk supergraag worden, minister, maar ik heb veel te veel bang van Linda De Win”. Sven Gatz

“Ik maak soms een boogje om haar heen in het Vlaams Parlement.” Erik Van Looy: “Echt waar? Maar da’s een hele toffe.” Gatz: “Dat is een hele toffe, maar ze stelt altijd de vragen, ja, waar het niet altijd over gaat”. Rani De Coninck: “Ik kan dat niet lang uithouden, zo hetzelfde kapsel. Ik begrijp dat niet, vrouwen die zo heel hun leven met dezelfde coiffure rondlopen. Bij mij moet dat veranderen. Ik zeg altijd: het is beter dat ik verander, dan mijn man van vrouw. Allez ja, dat geeft zo altijd het gevoel dat hij een ander heeft.”

Het mooiste moment:

Bart Cannaerts vond dat Sven Gatz een beetje op een Monchhichi knuffelbee­stje leek. Toen Cannaerts de minister vroeg om zijn duim in zijn mond te steken zoals de Monchhichi, deed die netjes wat van hem gevraagd werd. Klasse van de minister.

De tussenstan­d:

1. Julie Colpaert (12 aflevering­en)

2. Boris Van Severen (8)

3. Rani De Coninck (6)

4. Wouter Vandenhaut­e (4)

5. Saartje Vandendrie­ssche (4)

 ?? FOTO VIER ??
FOTO VIER
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium