Het Belang van Limburg

“Als het opnieuw gebeurt, doe ik net hetzelfde”

VERSTAPPEN HEEFT GEEN SPIJT VAN DUW AAN OCON NA BOTSING IN BRAZILIË

- Marc CORNELISSE­N

Mad Maxblijft mad. Ook na elf dagen bedenktijd neemt Max Verstappen niets terug van wat er in Brazilië gebeurd is tussen hem en Esteban Ocon. “Als het opnieuw gebeurt, doe ik net hetzelfde”, zei hij twéé keer. Eerst over de botsing die hem de zege kostte, daarna over het handgemeen bij de weging. “In het voetbal gebeurt dat toch elke week.” Voor wie het in Sao Paulo gemist had: Max Verstappen was twee weken geleden op weg naar een zekere zege tot achterligg­er Esteban Ocon tegen hem aan reed. De Fransman wou zich ontdubbele­n en lapte daarbij de regels aan zijn laars. Na afloop ging Verstappen verhaal halen bij de weegschaal en tot drie keer toe gaf hij daarbij een duw. Ocon werd gestraft voor de botsing, Verstappen voor het opstootje.

De FIA ontbood beide kemphanen gisteren op de officiële persconfer­entie in Abu Dhabi. Dan verwacht je een obligaat sorry, zand erover, bezegeld met een geforceerd­e handdruk. Maar zo werkt dat niet bij Verstappen. Geen toneel, geen politiek-correct-zijn, what you see is what you get bij Verstappen.

Het plan was eigenlijk dat de twee heethoofde­n naast elkaar zouden zitten, maar de FIA had in beide kampen de temperatuu­r gemeten en besloot de twee te scheiden met twee Ferraririj­ders. Dat lag niet aan Ocon, want hij had geen bezwaar gemaakt. Het moet dus het Verstappen-kamp zijn dat de boot heeft afgehouden.

Max VERSTAPPEN Toen de vragen kwamen, deed de Maaseikena­ar ook geen enkele moeite om te verbergen dat het incident vergeven noch vergeten is. “Jullie houden van wat drama, he”, grijnsde hij nog bij de eerste vraag. “Met mij gaat alles goed. Alleen komt die overwinnin­g nooit meer terug. Als ik het kon overdoen, zou ik precies hetzelfde doen. Ik haalde Lewis Hamilton in en nam de leiding. Zoals dat in deze F1 moet, ging ik daarna cruisen om mijn banden te sparen. Komt er plots iemand uit de pits die met verse banden twee rondjes lang sneller is en zich wil ontdubbele­n. Waarom? Hij weet toch dat de leiders meestal niet voluit gaan, dat die piek van zijn verse banden

Er is me een overwinnin­g ontnomen. Dan is het normaal dat je boos bent. Wij zijn geen robots, wij hebben emoties

na twee ronden weg is, en dat hij zich dan toch weer moet laten dubbelen. Waarom niet zelf zijn banden sparen en achter me blijven? Het is makkelijk gezegd dat ik anders had kunnen handelen, maar ik verwacht toch geen crash met een achterligg­er?”

Hoge bloeddruk

Daarna kwamen natuurlijk de vragen over het duw- en trekwerk. Maar zelfs daar nam Verstappen niets van terug. De sfeer werd grimmiger, zijn bloeddruk nam duidelijk toe.

“Ik heb geen spijt van wat er na afloop gebeurd is. Ik ben hier in de F1 om te winnen en er werd mij een overwinnin­g afgenomen. Dan moet ik toch niet handjes schudden en dank u zeggen? Dan is het toch normaal dat de emoties overlopen? Ik ging Ocon opzoeken in de gedachte dat hij zijn excuses zou aanbieden, maar ik kreeg een heel ander antwoord. Jullie hebben wel de beelden gezien, maar jullie hebben niet gehoord wat hij zei. In plaats van zich te verontschu­ldigen zei hij dingen die me razend maakten. Ik vind dat ik nog heel kalm ben gebleven, het had veel erger gekund. Ik heb afgelopen weekend in het voetbal een opstootje gezien dat veel erger was. Wij zijn geen robots, wij zijn mensen met emoties.”

Taakstraf

Over de alternatie­ve sanctie die Verstappen kreeg - twee dagen ge-

 ??  ??
 ??  ?? Max Verstappen had eigenlijk naast Esteban Ocon moeten zitten, maar de FIA gebruikte de twee Ferraririj­ders als buffer
Max Verstappen had eigenlijk naast Esteban Ocon moeten zitten, maar de FIA gebruikte de twee Ferraririj­ders als buffer

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium