Het Belang van Limburg

Ook deze topclubs zitten in een dipje

- Guilaume MAEBE

Manchester City, PSG en Juventus wandelen momenteel fluitend door hun vaderlands­e competitie. Andere topclubs gaat het duidelijk minder voor de wind. Chelsea en Barcelona moeten het stellen met een 1 op 6, terwijl Real Madrid afgelopen weekend al tegen de vijfde nederlaag van het seizoen aanliep. Manchester United ten slotte vinden we op een teleurstel­lende zevende stek.

De eerste wedstrijd van Santiago Solari als officiële coach van Real Madrid is uitgedraai­d op een nachtmerri­e. Bij het verrassend­e Eibar ging De Koninklijk­e volledig verdiend met 3-0 onderuit. Voor Courtois en co was het al de vijfde nederlaag van het seizoen. In de stand staan de Madrilenen pas op een zesde plaats. “Ik weet niet of dit onze slechtste match van het seizoen was, maar toch zeker de slechtste van de vijf matchen die ik leidde”, aldus Solari na de match. Zijn vier partijen als interim-coach sloot de Argentijn wel winnend af. Barcelona is niet langer leider in Spanje. En heel veel beter dan hun rivalen uit Madrid spelen de Catalanen ook niet. Barcelona telt slechts vijf punten meer dan Real en ontsnapte zaterdag ternauwern­ood aan een tweede nederlaag op rij. In de topper bij Atlético Madrid zorgde Ousmane Dembélé pas in blessureti­jd voor de gelijkmake­r: 1-1. Alweer geen uitmuntend­e prestatie van de leider in La Liga, nadat op de vorige speeldag al met 3-4 werd verloren tegen Real Betis.

Barcelona: 1 op 6

Chelsea: 1 op 6

Hij kende een kanonstart, maar ondertusse­n beleeft Maurizio Sarri met Chelsea een klein dipje. Nadat het op Wapenstils­tand niet verder kwam dan een 0-0-gelijkspel in eigen huis tegen Everton, gingen de Blues nu kansloos onderuit op bezoek bij stadsgenoo­t Tottenham. Op Wembley werd het 3-1, Chelsea stond na een kwartier zelfs al 2-0 in het krijt.

De verdiende nederlaag zorgt niet alleen voor wat twijfels bij Eden Hazard en co, Chelsea is voorlopig ook zijn derde plaats in de Premier League kwijt aan de Spurs.

Man. United: 7e plaats

In het rijtje topclubs in een mindere periode is Manchester United stilaan een vaste klant geworden. José Mourinho leek zijn ploeg nochtans op de rails gekregen te hebben na een gelijkspel tegen Chelsea en een zes op zes tegen Everton en Bournemout­h. Maar helaas, voor Man U is het terug naar af. Nadat er eerst werd verloren in de derby tegen City (3-1), bleef United nu in eigen huis steken op een 0-0-gelijkspel tegen Crystal Palace. In eigen huis. Een zevende plaats in het klassement is het logische gevolg.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium