Het Belang van Limburg

Alken blijft in de titelrace

- Rob KWANTEN

Alken bijt zich vast in de titelstrij­d. Jeval herpakte zich op het veld van promovendu­s Herenthout net op tijd om drie levensbela­ngrijke punten op zak te steken. In de stand komt Alken voorlopig naast Wellen op de tweede plaats. “We leggen onszelf de laatste tijd iets te veel druk op”, aldus Dorien Rochus.

Het is voor de brouwerijm­eisjes altijd even wennen op verplaatsi­ng. En dat Alken in een dipje zit na de met 2-3 verloren toppers tegen Wellen en Beerse, was in de eerste set duidelijk. Promovendu­s Herenthout serveerde Jeval helemaal weg. Vooral de strakke bommen van Danis en Noyens richtten schade aan. Kapitein de Demulder herleidde 14-20 naar 18-20, maar de setwinst ging verdiend naar de thuisploeg.

“Met Anneleen Minten aan de pas en Jana De Brandt op de libero heb ik het in de tweede set over een andere boeg gegooid”, vertelde Alken-trainer Minten na afloop. “Of het nu juist daaraan lag weet ik niet, maar ik moest ingrijpen.”

Nochtans liep Herenthout in set twee ook eventjes weg. Onder impuls van receptie-hoek Peeters werd het 12-7. Maar een opslagreek­s van Briels luidde de remonte in. De Jeval-receptie geraakte eindelijk onder stoom. Minten kon eindelijk wat ballen bij Rochus en Vranken brengen. Met 2 tweede- handsballe­tjes forceerde ze zelf een 17-21-voorsprong. Enkele spikes van Briels en een killblock van Vranken hingen de bordjes op 1-1.

Veel karakter

Daarna was Alken een maatje te groot voor de thuisploeg. Vooral in block-defense liep het als een trein. Quintens en Vandebroek heersten in het midden. De zaak beklinken blijft voor Alken wel een werkpunt. In set drie kon Jeval een 12-19-voorsprong ternauwern­ood in 23-25-setwinst omzetten. In set vier had het drie matchballe­n nodig. “We leggen onszelf de laatste tijd iets te veel druk op”, zuchtte Dorien Rochus. “We zijn te veel bezig met moéten winnen. Die vier verkwansel­de matchballe­n tegen Wellen blijven nog te vaak door ons hoofd spoken. Van deze wedstrijd onthoud ik één ding: de drie punten.”

“Het mankeert ons de laatste tijd wat aan vertrouwen”, pikte Hans Minten in. “Maar we hebben dat vandaag gecompense­erd met karakter. Dit zijn drie belangrijk­e punten voor ons. We verloren dan wel tegen Beerse en Wellen, maar dat puntje dat we in die wedstrijde­n pakten houdt ons in de titelstrij­d.” Alken en Wellen delen na afgelopen weekend de tweede plaats. Zoersel heeft drie punten voorsprong op het Haspengouw­se duo. Wevoc, dat in de competitie niet in actie kwam, heeft wel twee wedstrijde­n minder gespeeld.

SETSTANDEN: 25-19, 18-25, 23-25, 20-25. ALKEN: Brocatus , Quintens, Vandebroek, Rochus, Demulder, Briels, Pieters (libero). Kwamen in: Minten, Vranken, Brandt (libero).

 ?? Foto SMB ?? Vreugde bij de Alkense meisjes, na de zege in Herenthout.
Foto SMB Vreugde bij de Alkense meisjes, na de zege in Herenthout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium