Het Belang van Limburg

Onvermijde­lijke Niels Willems

Topschutte­r heeft voet in zes van de zeven thuisdoelp­unten

- Jo TREKELS

“Ik had tegen de tweede in de stand spanning verwacht, maar daarvoor was ik beter thuis bij mijn vrouw gebleven”, grapte een supporter van maximumlei­der Beverlo. Die van Auto 5 Genk konden niet anders dan groen lachen. De oranje armada was simpelweg oppermacht­ig, met Niels Willems als exponent. De onvermijde­lijke aanvalslei­der wervelde en had een voet in zes goals.

Willems bedient de lopende Wijgaerts bij een intrap: 1-0. Willems steelt de bal van Derin en vindt Berrevoets: 2-0. Willems soleert, trapt met links en dribbelt doelman Bollen: 3-0, 4-0 en 5-0. Na 19 minuten fonkelden forfaitcij­fers op het bord.

“We wisten dat Genk een counterplo­eg is”, analyseerd­e de 29-jarige uitblinker. “Ze spelen een beetje zoals Meeuwen, dat hier vorig seizoen kwam winnen. We wisten dat we goed moesten starten. In de eerste helft gaven we maar één enkele kans weg. Jammer genoeg ging die er in.” De 5-1 van Henrioulle (zie rand) was maar een voetnoot. Willems leidde na rust de 6-1 in met nog maar een steal. “Ik had een voet in zes van de zeven goals”, knikte Willems. “Ik zit aan 21 goals. Nadat ik de voorbereid­ing miste, gaat het steeds beter. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekke­n.”

Pijlsnel en dodelijk

Niet alleen Willems glunderde. Coach Kevin Meijer kreeg een waterdouch­e, libero Ruben Wijgaerts kondigde zijn huwelijk aan en aanvaller Seppe Berrevoets genoot na van zijn doelpunt seconden na zijn invalbeurt.

“Het was mijn eerste balcontact”, voegde de pas 21-jarige Palenaar toe. “Het is fijn om zo in een match binnen te komen. Want hoewel ik de voorbije weken zeven keer scoorde, ben ik geen echte goalgetter. Willems deed het heel goed op die fase, een corner van hen nota bene. Hij is nog altijd pijlsnel en in de omschakeli­ng zijn we nu eenmaal dodelijk. Ach, het is gewoon makkelijk spelen in deze ploeg. Het ziet er allemaal simpel uit, maar dat is omdat iedereen zijn werk doet.”

In december wacht Beverlo na zijn 24 op 24 pas de eerste echte testen met Halle-Gooik in de beker en Wellen en Borgloon in de competitie.

UNITED BEVERLO: Conte, Wijgaerts, Willems, Gerrits, Achadoud, Luts, Berrevoets, Knaepen, Stoffelen, Schepers.

AUTO 5 GENK: Bollen, Thys, Derin, Reumers, Valée, Lenaerts, Jonckheere, Henrioulle, Janssen, van Hoegee.

DOELPUNTEN: 3’ Wijgaerts 1-0, 8’ Berrevoets 2-0, 14’ Willems 3-0, 16’ Willems 4-0, 19’ Willems 5-0, 20’ Henrioulle 5-1, 22’ Gerrits 6-1, 26’ Achadoud 7-1.

GELE KAARTEN: Luts, Thys, Jonckheere, Derin. SCHEIDSREC­HTERS: Lehembre - Keersmaeke­rs. TOESCHOUWE­RS: 100.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Uitblinker Niels Willems (R) in zijn poging om bezoeker Valée van de bal te zetten.
FOTO RAYMOND LEMMENS Uitblinker Niels Willems (R) in zijn poging om bezoeker Valée van de bal te zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium