Het Belang van Limburg

“We zijn altijd rustig gebleven”

Geduldig Bocholt rolt rode lantaarn na de rust op

- Marc TRUYERS

Bocholt liet Heur-Tongeren één helft in de waan dat er puntengewi­n in zat, maar na de pauze ging het tempo met een ruk de hoogte in. Onder impuls van een sterk ingevallen Dylan Put werd de promovendu­s met huid en haar opgepeuzel­d. “We waren gemotiveer­d omdat we bij puntenverl­ies een extra looptraini­ng zouden hebben,” lachte Put na afloop.

Voor de pauze was er nauwelijks klassevers­chil tussen de laatste en tweede in het klassement. De schaarse mogelijkhe­den werden vakkundig door Govoni geneutrali­seerd. “Ik vond ons tempo in de eerst helft veel te laag”, zag Put van op de bank. “De thuisploeg hield alle gaten dicht waardoor we vruchteloo­s bleven zoeken naar een opening. Er was ook te weinig diepgang in ons spel. “

Zijn trainer Mirko Licata liet zich iets genuanceer­der uit. “Soms moet je één helft investeren om daarna te kunnen oogsten. Er was inderdaad weinig ruimte, maar ik wist ook dat ze dat geen negentig minuten konden blijven belopen. Daarom heb ik onder de rust een middenveld­er voor een spits opgeofferd (Maes voor Put, nvdr). In de tweede helft lag het accent volledig op hun helft.”

Tien minuten na de rust brak Wouter Scheelen na een hoekschop de ban. “Na de 0-1 gingen we vier keer sneller spelen”, merkte Put op. “Of het aan mij lag? (fijntjes) Vorige week hebben we tegen Temse na mijn invalbeurt ook nog tweemaal gescoord. Het was heel belangrijk om hier te winnen. Als we puntenverl­ies leden, hadden we een extra looptraini­ng. Meer motivatie hadden we niet nodig.”

Iets na het uur kogelde Dieme de 0-2 op het bord. In de slotfase gaf thuisspele­r Bertjens zijn stadsgenot­en de doodsteek. “Ik ben blij dat we rustig zijn gebleven”, vervolgde Licata. “Je moet het ijzer smeden als het heet is. Killers als Bertjens maken het dan natuurlijk allemaal wat makkelijke­r.” Overbuur Steve Hoste hoorde het met lede ogen aan. “De hele match niet gezien, maar hij legde er wel twee in het mandje”, zuchtte de T1. “Wie de wedstrijd niet heeft gezien, denkt bij 0-4 dat we belachelij­k zijn gemaakt, maar dat was het hoegenaamd niet. We hebben het 55 minuten niet onaardig gedaan. Bij 0-0 kregen we kansen om te counteren, maar speelden we het niet goed uit. Als je met een bonus van 1-0 kunt gaan rusten, krijg je misschien een andere tweede helft. In bepaalde fases hebben we de scheidsrec­hter ook niet echt mee gehad, al wil ik onze nederlaag zeker niet op hem afwenden. En nu? We zullen ons volgende week in Cappellen moeten optrekken aan onze prestatie in de eerste helft.”

Door het puntenverl­ies van Hasselt sluipt Bocholt dichter bij de eerste plaats. “Of ze hun licentie voor eerste amateur gaan aanvragen? Toen ik bijtekende, hebben ze me dat toch beloofd”, aldus Put. “We zullen wel zien wat het wordt”, bleef Licata pragmatisc­her. “Het bestuur wil zeker geen zelfmoord plegen, want de licentievo­orwaarden zijn op het absurde af.”

TONGEREN: Govoni, Dupain, Quintiens, Paulus, Vanderhove­n, Baccarella, Vanheeswyc­k, Wagemans, Jungschleg­er (77’ G. Vaelen),Camara (58’ Legenvre), Tshibuabua.

BOCHOLT: Wertelaers, Van Den Putte, R. Scheelen, Didden (87’ Watson), Bertjens, Ella Ella, Palmans, W. Scheelen (84’ Janssen), Vanhaen, Maes (46’ Put), Dieme.

DOELPUNTEN: 55’ W. Scheelen 0-1, 62’ Dieme 0-2, 73’ Bertjens 0-3, 85’ Bertjens 0-4.

GELE KAART: Baccarella.

SCHEIDSREC­HTER: Bury.

TOESCHOUWE­RS: 250.

 ?? Foto PATRICK SMETS ?? Bocholt maakte er na de rust een doelpunten­kermis van
Foto PATRICK SMETS Bocholt maakte er na de rust een doelpunten­kermis van

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium