Het Belang van Limburg

“2.000 euro en heel veel snoep”

12-jarige uit Meeuwen-Gruitrode overtuigt Marc Coucke om Rode Neuzen Dag te sponsoren

- Thomas JANSEN

MEEUWEN-GRUITRODE - “Ik stop niet voor Marc Coucke mij sponsort”, zei Jelle Vrolijks (12) uit Meeuwen-Gruitrode vorige maand in deze krant. En de jonge knaap, die autisme heeft en geld inzamelt voor Rode Neuzen Dag, heeft woord gehouden. Na een lange zoektocht trok hij uiteindeli­jk met VTM-presentatr­ice Birgit Van Mol naar de eigenaar van RSC Anderlecht en Pairi Daiza. Met succes: Jelle kreeg een cheque van 2.000 euro, én heel veel snoep uit Pairi Daiza om te verkopen.

Jelle verkocht eerder al snoep en speelgoed, trok burgemeest­ers en bedrijfsle­iders aan de mouw en ging zelf aan de slag in bedrijven. Allemaal met maar één doel voor ogen: zo veel mogelijk geld inzamelen voor Rode Neuzen Dag, zodat kinderen die net als hij autisme hebben, langer GON-begeleidin­g (ondersteun­ing voor leerlingen met specifieke onderwijsb­ehoeften) kunnen krijgen op school. Ook dit jaar verkocht hij weer de snoepovers­chotten van Bobbejaanl­and. Maar Jelle wou zichzelf nog overtreffe­n. “Zijn papa was eens een artikel aan het lezen over Marc Coucke, toen Jelle vroeg wie dat was”, zegt zijn mama Diana. “Toen we hem uitlegden dat hij pas RSC Anderlecht gekocht had, antwoordde Jelle dat die man dan wel erg veel geld moest hebben. En dus zou en moest hij hem ontmoeten.” Aan iedereen die het zou kunnen weten, vroeg Jelle naar het gsmnummer van Coucke. Tot Rode Neuzen Dag hun trouwe inzamelaar een helpende hand bood. Samen met VTM-presentatr­ice Birgit Van Mol mocht de twaalfjari­ge jongen naar het stadion van RSC Anderlecht. Dat was gisteren ook te zien in het ‘Rode Neuzen Dag Magazine’.

Met zijn tomeloze inzet voor het goede doel kon Jelle de Anderlecht­voorzitter overtuigen om zijn actie te sponsoren. Hij kreeg een cheque van 2.000 euro, en ook heel wat snoepovers­chot van Pairi Daiza, het dierenpark waar Coucke eigenaar van is. “Jelle kreeg ook nog wat tips hoe hij mensen kan aanspreken om dat snoepgoed te verkopen”, zegt mama Diana. “En toen Marc Coucke hoorde wat Jelle allemaal al gedaan had, zei hij dat Jelle later een echte ondernemer zou worden.” Met een waanzinnig bedrag van 8.766,19 euro op de rekening heeft Jelle zichzelf alleszins enorm overtroffe­n. “Nu al is hij aan het nadenken hoe hij volgend jaar nog beter kan doen”, zegt zijn mama. “Maar we hebben hem al uitgelegd dat nog hoger onmogelijk is. Elke woensdagna­middag, vrijdagavo­nd, zaterdag en zondag is hij ermee bezig geweest. Maar op het resultaat mag hij wel ongeloofli­jk fier zijn.”

 ?? FOTO VTM ??
FOTO VTM
 ??  ?? Marc Coucke was erg onder de indruk van Jelle: “Hij wordt later zeker een echte ondernemer.”
Marc Coucke was erg onder de indruk van Jelle: “Hij wordt later zeker een echte ondernemer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium