Het Belang van Limburg

“De zee naar hier gehaald”

Tine & Daniël (Lavendine Pure)

-

GENK - Tine Nijs en Daniël Petroci hebben er hun job voor opgegeven en hebben vier jaar zelf gebouwd en zwaar geïnvestee­rd in hun droom. Sinds twee jaar zijn ze actief met hun B&B Lavendine Pure in Genk, annex private wellness en massagerui­mten. Nu hebben ze ook een zoutgrot geïnstalle­erd. “Daarmee halen we de zee naar hier”, zegt Tine.

Tine was voorheen werkzaam in de sociale sector, Daniël was in de privé aan de slag als technisch tekenaar. Hun job opgeven om hun droom waar te maken, het was niet evident. “Ik was al eerder actief met Chinese massagethe­rapie”, zegt Tine Nijs. “Vandaar ontstond het idee om niet de zoveelste B&B te starten, maar een verblijf waar relaxen en well-being centraal zou staan. Een totaalverh­aal met keuze uit verschille­nde arrangemen­ten. Bovendien is Lavendine Pure gevestigd op een boogscheut van het natuurgebi­ed De Maten, zodat de prachtige Limburgse natuur voor onze klanten nooit ver weg is.” De deelname aan het tv-programma ‘Met Vier in Bed’ (VTM) vorig jaar zorgde voor een eerste boost.

Zoutgrot

Maar de wereld draait door. Sinds een paar weken hebben Tine en Daniël een nieuwe relaxatiek­uur in huis gehaald. “De zoutgrot, voor een deel gesteund door de Provincie Limburg, bestaat uit twee wanden die opgetrokke­n zijn uit zoutstenen uit de Himalaya, en voor de rest in hout is afgewerkt”, zegt Daniël. “De ruimte wordt verwarmd tot een temperatuu­r van 40 tot 60 graden. Dat maakt dat allerlei zoutsamens­tellingen en mineralen vrijkomen in de lucht. Een aparte ervaring.” Volgens Tine is de kuur vooral aangewezen bij astma, huidproble­men en hardnekkig­e verkoudhed­en. “Vijfenveer­tig minuten in de zoutgrot heeft dezelfde heilzame effecten als een weekend aan de zee. Met de zoutgrot hebben we als het ware de zee in huis gehaald.” Daarmee zijn de plannen van Tine en Daniël nog niet rond. Ze werken onder meer nog een businessge­deelte voor Lavendine Pure. “Want ook zakenmense­n mogen wel eens relaxen”, lachen ze.

 ?? VTM ?? Tine en Daniël.FOTO
VTM Tine en Daniël.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium