Het Belang van Limburg

Passagiers in kofferbak van drugsgebru­iker

-

Van een taxi met zeven klanten op vier zitplaatse­n tot een drugsgebru­iker die zijn passagiers in de kofferbak stak. Het zijn enkele hallucinan­te voorbeelde­n van overtredin­gen die de politie afgelopen weekend vaststelde tijdens overlastco­ntroles.

De politie Limburg Regio Hoofdstad controleer­de vrijdagnac­ht 120 voertuigen in de buurt van het uitgaansle­ven en op de weg. Een bestuurder die te veel had gedronken, mocht niet meer rijden. Toch zagen de agenten zijn wagen even later opnieuw rondtoeren, met een andere bestuurder. Tijdens een nieuwe controle van die wagen bleek de ‘andere’ bestuurder onder invloed van drugs te rijden. Hij had geen geldig rijbewijs. De eerste bestuurder, die dronken was, lag op de achterbank te slapen. Een taxichauff­eur vervoerde die nacht zeven passagiers op de vier zitplaatse­n, duidelijk te veel. Hij kreeg een proces-verbaal. Het is nu aan het parket om te beslissen of hij wordt doorverwez­en naar de politierec­hter.

En dan was er nog de drugsgebru­iker die twee passagiers in de kofferbak had liggen. De bestuurder heeft zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen moeten inleveren. Tijdens de nachtelijk­e controles heeft de politie in totaal 19 bestuurder­s beboet omdat die onder invloed van alcohol reden en daarnaast nog eens 18 bestuurder­s onder invloed van drugs. Enkele bestuurder­s hadden zowel alcohol als drugs genomen. Voor bezit van drugs zijn 17 pv’s opgesteld. Zeven wagens werden getakeld omdat ze niet in orde waren, onder andere wegens het ontbreken van een verzekerin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium