Het Belang van Limburg

“Ik heb fantastisc­h werk geleverd”

Georges Leekens na 1,5 maand weg bij Tunesische topclub

- Frank BUYSE

Hij stond er nog maar anderhalve maand aan het roer, maar gisterocht­end werd “in onderling overleg” Georges Leekens’ overeenkom­st met Etoile du Sahel verbroken. Leekens (69) zat zeven wedstrijde­n op de bank bij de Tunesische club. “Ik weet dat ik hier fantastisc­h werk heb geleverd”, reageert hij.

Etoile was de 25ste club van Leekens. Sinds zijn ontslag bij Lokeren twee jaar geleden trainde hij ook nog kort de nationale ploeg van Algerije en die van Hongarije. Bij Etoile wordt hij voorlopig vervangen door zijn assistente­n Patrick De Wilde en Taoufik Zaaboub.

“Een verschil in visie”, legt de exbondscoa­ch vanuit Tunesië het einde van de samenwerki­ng uit. “Zo simpel is het, zo snel kan dat hier gaan. De resultaten waren goed, maar toen ik begreep dat ik niet verder kon werken op míjn manier, heb ik meteen gezegd: dan kunnen we beter uit elkaar gaan.” Etoile had onder Leekens zes competitie­matchen nog niet verloren, het stond vierde én had zich geplaatst voor de volgende ronde van de Arabische Champions League. Wat dan wel dat “verschil in visie” precies inhield, kan Leekens zelf moeilijk omschrijve­n. “Aan mijn 3-5-2-systeem lag het niet. Ik wilde hier iets heropbouwe­n en we verschilde­n nogal van mening of een paar jonge talenten al dan niet al konden worden gebracht.”

Naar trouwfeest dochter

Leekens ziet meteen al de voordelen van zijn ontslag. “Ik kom vrijdag af voor het trouwfeest van mijn dochter Gaby en zou ’s nachts nog terugvlieg­en om één uur voor de volgende match bij mijn ploeg te kunnen zijn. Nu kan ik tot vijf uur ’s morgens feesten.” (lacht)

Of zijn 26ste trainersjo­b de laatste zou kunnen zijn, houdt hij in het midden. “Dat zien we wel. Ik weet alleen dat ik hier fantastisc­h werk heb geleverd.”

 ?? FOTO HBVL ?? Etoile du Sahel was de 25ste club van Georges Leekens.
FOTO HBVL Etoile du Sahel was de 25ste club van Georges Leekens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium