Het Belang van Limburg

Vroeger wildebras, nu ideale schoonzoon

-

Yari Verschaere­n heeft de reputatie van ideale schoonzoon. Nooit uitgaan, geen alcohol, middelbare studies Economie-Wiskunde en een uitstekend­e voetballer. Dat bewees de 17-jarige RSCA-middenveld­er zondag met enkele splijtende acties tegen STVV.

Vorige week maandag speelde Yari Verschaere­n zo’n goeie match met de beloften tegen Waasland-Beveren dat Hein Vanhaezebr­ouck de tiener op dinsdag meteen bij de A-ploeg nam. Vijf dagen later stond hij op Stayen in de basis bij Anderlecht. Hij toonde er zijn techniek. Op Anderlecht staat Verschaere­n bekend als leergierig en serieus. Zijn sterkste punt is zijn techniek. Door zijn lage zwaartepun­t draait de middenveld­er snel weg van zijn tegenstand­er. Zijn grote werkpunt is kracht kweken. Verschaere­n heeft wel geleerd om uit het duel te spelen, maar moet aan spiermassa winnen.

Zijn broer Matthias zag in Yari nochtans niet altijd die rustige jongen. “Mijn broer en ik stonden gekend als wildebrass­en. Als we bij onze oma waren, stond de boel op stelten en Yari was vaak de aanstoker. Gelukkig konden we allebei onze energie kwijt in het voetbal.” Verschaere­n was 9 jaar toen hij bij de RSCA-jeugd belandde. Ze herkenden wel zijn klasse, maar door zijn lage gewicht werd hij nooit bij een hogere jeugdcateg­orie gezet. “Hij heeft wel altijd in zijn carrière geloofd”, vervolgt zijn broer. “Zijn focus ligt helemaal op de sport: hij gaat nooit uit, drinkt geen alcohol en hij heeft geen lief. Toch niet voor zover ik weet. Mijn ouders staan ook volop achter hem.”

Zes uur wiskunde

Maar Verschaere­n zijn ouders – papa is lasser en mama is ICTmanager – waren ook streng. Toen Emilio Ferrera de Anderlecht-beloften een weekje op stage stuurde naar het Spaanse La Manga, mocht Yari eerst niet mee van zijn ma en pa. Hij zit nog in het zesde middelbaar in de richting Economie-Wiskunde en ze vonden dat hij geen weekje school kon missen. “De combinatie profvoetba­l en school is zwaar. Yari heeft zes uur wiskunde in de week en blijft van maandag tot woensdag op internaat. Als hij thuis is, helpen mama en ik hem wel eens met zijn schoolwerk. Hij zal blij zijn als hij zijn middelbare diploma heeft. In juni is het zover. Daarna gaat Yari honderd procent voor zijn profcarriè­re.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium