Het Belang van Limburg

In de voetsporen van Radja Nainggolan

-

De Europese topclubs stonden al langer voor hem in de rij. En na zijn spraakmake­nde debuut op Stayen zal de interesse voor Jérémy Doku er zeker niet op vermindere­n. Het 16-jarige toptalent van Anderlecht, geboren en getogen in Borgerhout, kan in de voetsporen treden van Radja Nainggolan. Ook voor hem waren Tubantia Borgerhout en

Germinal Beerschot de eerste twee opstapjes richting wereldtop.

Jérémy Doku – 16 jaar en 182 dagen – staat sinds zondag op plaats nummer acht in het prestigieu­ze lijstje van jongste debutanten in de clubgeschi­edenis van Anderlecht. Onder meer clubiconen als Romelu Lukaku (16 jaar en 11 dagen), Youri Tielemans (16 jaar en 82 dagen), Paul Van Himst (16 jaar en 86 dagen) en Anthony Vanden Borre (16 jaar en 141 dagen) waren er nog vroeger bij. Bij het grote publiek was Doku tot voor zondag nog relatief onbekend, maar bij een paar Europese topclubs stond de kleine, bliksemsne­lle flankaanva­ller al langer op de radar. “Op zijn vijftiende had hij de keuze tussen vijf à zes van de allergroot­ste clubs in Europa”, vertelt Joël Crahay, één van de vele scouts die Doku de voorbije jaren volgde. “Dat hij er uiteindeli­jk voor heeft gekozen om zijn eerste profcontra­ct te tekenen bij Anderlecht, is een geweldig succes voor de club.”

Vooral Liverpool trok begin dit jaar nog stevig aan de mouw van Doku. Volgens documenten van Football Leaks gebruikten de Engelsen in januari de uitleenbeu­rt van Lazar Markovic als pasmunt om onderhande­lingen te mogen aanknopen met de toen nog 15-jarige Doku. “We waren heel erg blij toen hij besliste om bij Anderlecht te blijven”, vertelt vader David Doku. “De periode daarvoor was heel erg moeilijk omdat er zoveel belangstel­ling voor hem was.” Doku groeide op in een Ghanees gezin in Borgerhout. In 2012 trok hij naar Anderlecht. “Vooral zijn snelheid zit in zijn genen”, zegt zijn vader. “Jérémy is een heel normale jongen. Een stille jongen. Zelfs thuis zegt hij nooit echt veel. Hij praat liever met zijn voeten.”

LOKEREN

Mpati en Rassoul hersteld -

Verdediger Tracy Mpati en verdediger/middenveld­er Joher Rassoul zijn hersteld van hun blessures. Het duo sloot meteen aan op de groepstrai­ning. En zo liggen enkel Filipovic, Mujangi Bia en Van Moerzeke nog in de lappenmand.

KV KORTRIJK

Mboyo: enkelbless­ure -

Na de match in Oostende bleek dat Ilombe Mboyo een aardige trap op zijn enkel had gehad. De noppen van zijn tegenstand­er hadden een schram van drie centimeter nagelaten. Voor de match tegen Moeskroen zal coach Vanderhaeg­he wel weer beroep kunnen doen op zijn goalgetter.

KV Kortrijk wordt door het parket van de KBVB vervolgd voor racistisch­e gebaren en spreekkore­n in de wedstrijd tegen Standard aan het adres van doelpunten­maker Mpoku en ploegmaat Luyandima. De Kerels moeten vrijdag verschijne­n voor de Geschillen­commissie Hoger Beroep, die het dossier in eerste aanleg behandelt.

Racisme - LOMMEL SK Gratis tickets -

Zaterdag 1 december staat voor Lommel de uitwedstri­jd tegen OHL op de kalender. Het goede nieuws voor de fans van SK die een ticket kopen, is dat ze een gratis ticket krijgen (bezoekersv­ak) voor de inhaalweds­trijd OHL-Lommel op dinsdag 4 december. OHL stelt dit mooie gebaar omdat Lommel na het tragische overlijden van clubvoorzi­tter Vichai Srivaddhan­aprabha meteen bereid was om de wedstrijd - die gepland was op 31 oktober – naar een latere datum te verschuive­n.

Op dinsdag 4 december organiseer­t de jeugdwerki­ng van Lommel SK een talentenda­g voor jongeren die geboren werden vanaf 2007 tot 2013. Deelname is gratis. Inlichting­en en inschrijve­n: jeugdscout­ing@lommelsk.be.

Talentenda­g - KBVB

Rubens stopt -

De Belgische bond moet op zoek naar een nieuwe bondsprocu­reur. Marc Rubens gaf onlangs immers aan na 25 jaar “onvoorwaar­delijke inzet in het profvoetba­l rond het jaareinde afscheid te willen nemen van de KBVB”. De Pro League zal zijn opvolger eerstdaags voordragen.

BUITENLAND Monsterboe­te voor Piqué -

De 31-jarige Barcelona-verdediger Gérard Piqué moet een boete van 48.000 euro betalen omdat hij rondreed met een ongeldig rijbewijs.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium