Het Belang van Limburg

“De trein is vertrokken”

18-jarige Giel Leën helpt Pelt op weg met twee goals

- Paul THEEUWEN

Esperanza Pelt moest zaterdag met een zogenoemde noodploeg het veld op, maar dat was er niet aan te zien. Met liefst vijf min 21-jarige beloften op het wedstrijdb­lad wist Geert Knapen ook niet wat hij ervan mocht verwachten. De coach kan gerust zijn visie bijstellen en op beide oren slapen. Hij kan met vertrouwen op de 'eigen kweek' terugvalle­n. Giel Leën deed met twee doelpunten zijn duit in het zakje.

Met Rune Doms (17), Giel Leën (18) en Brent Van Hees (20) aan de aftrap en Niels Winters (18) en Noah Van Kemenade (18) op de bank - vier van de vijf komen uit de eigen jeugd - zette men bij Pelt een gedurfde stap tegen de toch meer geroutinee­rde bezoekers uit Nijlen. “Het is allemaal goed uitgepakt”, zegt Giel Leën die tweemaal scoorde. “Wij hebben in onze kansen geloofd en zijn er meteen ingevlogen.”

De aanvaller op de rechtse vleugel potte er lekker twee binnen en mocht er gisteren nog van nagenieten in Hasselt waar hij student eerste jaar lerarenopl­eiding is. De youngster stond voor de derde keer aan de aftrap. De bal tegen de netten werken zoals bij de beloften was hem nog niet gelukt. Zaterdag kwam daar met overtui- ging veranderin­g in. “Tegen Helson en Termien was het net niet”, zegt hij. “Nu dus wel. Met knappe assists van Ferry (Aerts) en Dennis (Klaps). Hopelijk is de trein nu vertrokken. Er is nog een lange weg af te leggen maar het is een opsteker dat wij de laatste weken scoren. Acht keer op twee weken. Of het scoringspr­obleem nu is opgelost? Ik zie het positief in, de ploeg is collectief sterker geworden en het vertrouwen in mekaar gegroeid. Wij vinden mekaar vlotjes binnen en buiten de lijnen. De sfeer is nooit weggeweest. De trainingen worden gretig beleefd.”

Giel Leën wil nog minstens tweemaal winnen voor de winterstop. Hij en zijn jeugdige maats trappelen ondertusse­n voor een stek in de kern bij Pelt.

Giel LEËN

Acht keer scoren op twee weken tijd. Dat doet deugd

 ?? Foto DICK DEMEY ??
Foto DICK DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium